Přejít k hlavnímu obsahu

EPL S6 Finals: SK šampióny

10. 12. 2017 | 23:01 Counter-Strike 2
Šestá sezóna ESL Pro League jde do finále. Tentokrát zavítá offline část do dánského ostrovního městečka Odense. Vítěz minulé sezóny G2 Esports tentokrát ve hře vůbec není, kdo tedy odejde s šekem na 225 000 dolarů a mistrovským titulem?
Výchozí obrázek

Šestá sezóna ESL Pro League jde do finále. Tentokrát zavítá offline část do dánského ostrovního městečka Odense. Vítěz minulé sezóny G2 Esports tentokrát ve hře vůbec není, kdo tedy odejde s šekem na 225 000 dolarů a mistrovským titulem?

UPDATE #4: Finálový souboj je za námi, vyrovnanou bitvu nakonec vyhráli SK Gaming a berou zlato. Jak celý zápas probíhal? Na Infernu ze začátku parta kolem Nika opravdu zářila, díky vyhrané 1v3 situaci ze strany GuardiaNa vedli dokonce 6-1. SK ale tento náskok dokázali rychle stáhnout, po skvělém výkonu TACA srovnali na 6-6. I tak ale po druhém, šíleném poločase první mapu vyhráli FaZe.

Jako druhou mapu jsme viděli Overpass, ten i díky dalším skvělým opening fragům ze strany TACA brali Brazilci a srovnali stav zápasu na 1-1. Skvěle hrál i boltz, už v prvním kole na další mapě předvedl nádherný triple kill s USP. Výhra pistolek SK zajistila skvělou ekonomiku, což spolu s dalšími úžasnými výkony stačilo na nádherný náskok 13-2. V druhé polovině se FaZe naštěstí probrali a dokázali zápas dostat do stavu 14-9. To ale bylo vše, co zvládli, a SK nakonec brali i Mirage. Zápas se přesunul na Train, na kterém nesměli FaZe zaváhat, pokud ještě chtěli mít šanci vyhrát. I když dokázali získat první dvě kola, díky úžasným playům Fallena s coldzerou nakonec SK první polovinu vyhráli stavem 8-7. Ve skvělých výkonech pokračovali Brazilci i dále a leč v druhé polovině nedokázali FaZe Clan udolat, v prodloužení už nezaváhali a zvítězili i na Trainu!


Fallen jako šťastný kapitán vítězného týmu!

UPDATE #3: Playoff probíhalo přesně tak, jak jsme všichni tipovali. Favoriti nezklamili a spolu s prvenstvím ve skupinách získali FaZe Clan a SK Gaming i finálový spot. Právě díky prvnímu místu ve skupině nemuseli Brazilci ani Niko a spol. bojovat ve čtvrtfinále. V něm překvapili Misfits, jež se dokázali vypořádat s HellRaisers dokonce bez ztráty mapy. V druhém zápase už žádné překvapení nenastalo, fnatic s OpTic předvedli vyrovnaný souboj, o kousek lepší ale nakonec byli Švédi. V semifinále už na Misfits s fnatic čekaly opravdu těžké zápasy, ani jeden celek na papírově silnější soupeře nestačil a svoji pouť v turnaji zakončili na pěkném 3.-4. místě. Finálový souboj tedy nabídne střet dvou momentálně nejlepších týmů, přesně takový vrchol sezóny, jaký bychom si přáli!

UPDATE #2: S druhým hracím dnem je u konce skupinová fáze, kterou ovládly týmy FaZe Clan a SK Gaming. Turnaj pokračuje v pátek, kdy proběhnou dva čtvrfinálové zápasy.

UPDATE #1: První hrací den je za námi, co přinesl? Začátek skupinové části probíhal napínavě a překvapivě zároveň, mrkejte na souhrn v tomto videu!

Za námi je už skoro půlka prosince a spolu s koncem letošního roku samozřejmě přichází i konec této esport sezóny. Ten je stejně jako každý rok opravdu napěchovaný. Teprve před pár dny ve švédském Jönköpingu skončila obří LAN akce DreamHack Winter a ani tím to vše neskončí, již za dva dny na Counter-Strike fandy čeká také finále cyklu turnajů ROG Masters. Patnáctého pak zase vypukne finále dlouhodobé ligy z dílny YouTube a Faceitu, ECS. 

Jako první je ale na programu dne vrchol jiné dlouhodobé soutěže, tentokrát té s nejdelší tradicí. ESL Pro League zakončuje svou již šestou sezónu a ani tentokrát to nebude nic malého. V Odense, překrásném dánském městu nacházejícím se na ostrově Fyn, se sejde 12 nejlepších týmů ze základní části. Ty jsou rozděleny do dvou skupin, hrané klasickým formátem každý s každým, přičemž vítěz skupiny poputuje rovnou do semifinále, na druhé a třetí celky ještě čeká boj ve čtvrtfinále.

Prize money:

  • 1. místo: $ 225 000
  • 2. místo: $ 100 000
  • 3. a 4. místo: $ 60 000
ESL Pro League Season 6 Finals: play-off
Čtvrtfinále Semifinále Finále Vítěz
bo3bo3 bo3  
 
           
    {#Evropská unie} FaZe Clan2      
           
        {#Evropská unie} FaZe Clan1  
{#Evropská unie} OpTic Gaming1          
    {#Švédsko} fnatic0      
{#Švédsko} fnatic2          
            {#Brazílie} SK Gaming
          Vítěz
    {#Brazílie} SK Gaming2      
           
        {#Brazílie} SK Gaming3 
{#World} HellRaisers0          
    {#Spojené státy americké} Misfits0      
{#Spojené státy americké} Misfits2         
 
Skupina A Skupina B
# Název V VPPPP B # Název V VPPPP B
1. {#Evropská unie} FaZe Clan4 01013 1. {#Brazílie} SK Gaming4 001 12
2. {#Evropská unie} HellRaisers3 011 10 2. {#Evropská unie} OpTic Gaming3 002 9
3. {#Švédsko} fnatic2 201 10 3. {#Spojené státy americké} Misfits2 002 9
4. {#Brazílie} Luminosity1 103 5 4. {#World} NRG eSports2 003 6
5.{#Dánsko} Astralis10134 5.{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas11035
6.{#Spojené státy americké} Team Liquid01133 6.{#Dánsko} Team North10134

miluju videohry a hlavně ligu legend