Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán wEAMO končí v Majestic Lions

25. 12. 2017 | 15:31 Counter-Strike 2
Vánoční svátky neznamenají vždy jen a pouze klid a pohodu. Důkazem budiž dění v Majestic Lions.Podzimní část sezóny byla pro tento celek více než povedená. Po letním ustálení základní pětky, úspěchu na Quietus Day a nalezení nového působiště přišel perný trénink pro vrcholné turnaje celého roku. Na MČR čekala trio wEAMO-SHOCK-luko těžká obhajoba stříbrných medailí, ale i postup přes Universe a zisk bronzu se v našlapaném turnaji nebere jako zklamání.
Výchozí obrázek

Vánoční svátky neznamenají vždy jen a pouze klid a pohodu. Důkazem budiž dění v Majestic Lions.

Podzimní část sezóny byla pro tento celek více než povedená. Po letním ustálení základní pětky, úspěchu na Quietus Day a nalezení nového působiště přišel perný trénink pro vrcholné turnaje celého roku. Na MČR čekala trio wEAMO-SHOCK-luko těžká obhajoba stříbrných medailí, ale i postup přes Universe a zisk bronzu se v našlapaném turnaji nebere jako zklamání.

Po Mistrovství přišla změna, kdy Valencia nahradil Fraged a zaplnila se tak mezera chybějícího snipera v sestavě a výkony šly do úplně jiných dimenzí. V sedmé sezóně Hitpoint Masters se podařilo Majestic Lions ovládnout online část a po vítězství nad eSubou zabojovat v grandfinále o titul. Ten kluci nevybojovali, ale 2. místo z FINALs je solidním odrazovým můstkem do budoucna.

Lví smečka na MČR 2017, zleva: SHOCK, Valencio, luko, desty, wEAMO, d0di

Co však osud nepřál, do roku 2018 nevstoupí Majestic Lions ve stejné sestavě. Po zisku stříbra se s týmem loučí kapitán a in-game leader Peter 'wEAMO' Rauch, protože tým upřednostnil setrvání Maxe 'SHOCK' Kvapila, který se v letošní sezóně vyprofiloval v prvotřídního hráče a tahouna. Tým je aktuálně nekompletní a i přes vánoční svátky se aktivně hledá náhrada, vše se bude odvíjet od dění na domácí scéně, kde se očekává nejedna změna pro novou sezónu. Jaké byly skutečné důvody odchodu wEAMA z Majestic Lions se rozpovídal kouč Jozef 'd0di' Kiss:

„Ako už niektorí z vás tušia, tím sa rozhodol kicknúť dlhodobého IGL wEAMA. Tím sa rozhodoval medzi Shockom a Weamom a nakoniec si vybrali Shocka. Ak si niekto myslí, že dostal kick kvôli výkonom, vôbec nemá predstavu, ako tento tím funguje. Tu nikto nedostane kick za jeden zlý výkon, prípadne že sa mu nedarí dlhodobo, ale ak hráč nenapreduje, tak sa sním musí niečo spraviť. Ale toto nebola táto kategória. Hráči si nesadli ľudsky a ak sa pýtate, že ako je to možné, že až teraz, po tak dlhej dobe, tak to zhrniem tak, že v tomto tíme sme sa snažili pracovať aj na medziľudských vzťahoch. To sa nepodarilo, hádky prerástli v odchod Shocka a následne rozhodnutie, že Weamo ma kick. Trápi ma to o to viac, že som spolu s Weamom zakladal tento tím, zháňali hráčov a riešili aj po večeroch čo ďalej. Takéto je CS, nemôžete zakladať tím na báze priateľstva a zároveň ani keď sa hráči neznesú, vždy tomu musíte nájsť rovnováhu. Chcel by som týmto popriať len to naj Weamovi a pevne verím, že si vyskladá nový tím a zas ho uvidím hrať na našej scéne.“

Aktuální složení Majestic Lions:

{#Česká Republika} Max 'SHOCK' Kvapil
{#Slovenská Republika} Lukáš 'luko' Hrabčík
{#Česká Republika} Dominik 'desty' Černý
{#Česká Republika} Dominik 'Fraged' Herz
{#Slovenská Republika} 
Jozef 'd0di' Kiss - trenér

Štítky: Majestic Lions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.