Přejít k hlavnímu obsahu

adreN exkluzivně: Nejlepší možný scénář ESL One Cologne? BO5 grandfinále proti Astralis

6. 7. 2019 | 16:13 Counter-Strike 2
V Kolíně nad Rýnem již vypukly semifinálové boje a než se do akce večer dostane vítěz skupiny B, Team Liquid, na kterého čekají Na`Vi v čele se s1mplem, natočili jsme pro vás přímo z místa dění rozhovor s bývalým profesionálem a současným trenérem, adreNem. Níže naleznete i video verzi.
adreN
adreN

ESL One Cologne je nejnabitějším turnajem léta. Dá se srovnávat s Majorem?

Ano, to určitě dá. Jsou tady všechny nejlepší týmy světa a jediným rozdílem je to, že nejde o turnaj podporovaný Valve. Jinak jde ale bezpochyby o jeden z nejprestižnějších turnajů mimo Majory.

Před pár měsíci ses stal koučem Teamu Liquid. Co pro tebe znamená pracovat z pozadí týmu a nehrát přímo na serveru? Chybí ti hraní samotné?

Občas mi to chybí, ale byl jsem hráčem tak dlouho, že mám pocit, že jsem posbíral veškeré zkušenosti, co jsem mohl. Není to, jako bych nikdy nehrál, takže mi ten přechod nevadí. Je to prostě přechod na vyšší úroveň. 

Můžeš nám přiblížit, jak vypadala vaše příprava na turnaj takového kalibru?

Trávíme hodně času na cestách a doma jsme nebyli už zhruba měsíc a půl, takže se prostě jen snažíme mezi jednotlivými eventy trénovat, co nejvíce to jde. Měli jsme v Evropě zázemí, kde jsme sedm dní trénovali a dělali naši klasickou rutinu – nějakých pět scrimů za den a dalších pár hodin různorodé přípravy.

Co říkáš na vaše výkony ve skupinové fázi? Dostavil se v některém zápase strach z prohry, nebo jste se po celou dobu skupinové fáze cítili sebevědomě?

Naše zápasy často bývají opravdu těsné a stejně tomu bylo už i na ESL Pro League Finals. I tady jsme ve skupinách hráli dvě prodloužení, ale vždy jsme je dokázali pro sebe urvat. Nevím, jak to děláme, ale dlouhodobě se nám daří prodloužení zvládnout. Zápasy ale byly bezesporu těsné, konkurence je opravdu vyrovnaná.

Jak se těšíš na případné grandfinále ve formátu BO5 proti Astralis, kde byste měli ideální šanci potvrdit pozici týmu číslo jedna?

Určitě se dá říct, že BO5 série nás proti Astralis je něco, co by v dnešní době chtěl vidět naprosto každý. Myslím si, že by to byl ten nejlepší možný scénář.

Team Liquid

Co by pro váš tým znamenalo získat titul vítěze INTEL Grand Slam? Jde opravdu o tak prestižní prestižní ocenění, když si odmyslíš odměnu milionu dolarů?

Je to hodně prestižní, protože získat jej je opravdu těžké. Pokud bychom to zvládli tady v Kolíně, vyhráli bychom čtyři turnaje ze čtyř. To by bylo neskutečné, protože to žádný jiný tým dosud nedokázal. Prostě by to bylo fakt skvělé.

EliGe má posledních pár turnajů formu jako blázen. Myslíš si, že má ještě šanci atakovat trůn nejlepšího hráče roku?

Stát se nejlepším hráčem roku je těžký úkol, ale má k němu našlápnuto. Mám pocit, že letos získal teprve svá první dvě ocenění MVP. Pokud se nám podaří v Kolíně zvítězit, měl by být hlavním uchazečem o MVP zde. Původně jsem si myslel, že se mu daří natolik zejména díky AUGu a Kriegu, ale i na tomhle eventu hraje po nerfu AUGu neskutečně dobře. Pokud mu forma vydrží, určitě může na titul hráče roku zaútočit.

Co bylo podle tebe klíčové na vaší cestě za pozicí světové jedničky? Měnili jste na vaší hře něco konkrétního, nebo to bylo spíše o malých detailech a vyrovnanosti výkonů?

Tým se toho hodně naučil už loni beze mě. Během roku 2018 se mnohokrát utkali ve finále proti Astralis a tyhle nasbírané zkušenosti z průběhu celého roku znamenají nejvíce. Je to to nejlepší ve chvíli, kdy s nimi pracuješ, což děláme právě letos. Dle mého názoru jsou právě zkušenosti z loňska tím klíčovým faktorem, proč se letos týmu tak daří.

Na závěr jedna otázka mimo turnaj. Pár dní zpátky Team Liquid uzavřel partnerství s Marvelem, co to znamená pro hráče a kdo je tvůj oblíbený Avenger?

Zrovna já příliš svět Marvelu nesleduji. Určitě je to super, že Team Liquid s ním uzavřel partnerstvím, protože vím, že hodně lidí zbožňuje Avengers a všechno kolem nich. Ale můj oblíbený? To si netroufnu říct, zas takový fanda opravdu nejsem. Přijde mi to ale opravdu úchvatné, že s nimi máme partnerství.

Chtěl bys na závěr něco vzkázat vašim fanouškům z České republiky?

Pokud naše zápasy sledujete, nadále nás podporujte. Znamená to pro nás hodně.

Štítky: ESL One Cologne
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.