Přejít k hlavnímu obsahu

WCG Kvalifikace: USA a Španělsko

16. 9. 2007 | 14:10 Counter Strike 1.6
Dnes byly odehrány poslední zápasy z kvalifikačních turnajů pro týmy ze Španělska a Spojených států. Jako první se podíváme jak dopadla Španělská kvalifikace, která se ocitla v ohrožení po té, co se hlavní sponzor, společnost Samsung, rozhodl snížit původní rozpočet o 30%. Problém se naštěstí podařilo vyřešit a turnaj se tedy uskutečnil v BBiGG LAN centru v Zaragoze.Nejžhavějším favoritem byl čerstvý vítěz EPS Finals, tým x6tence, který je stálicí španělské CS scény. Dalším kandidátem na vítězství byl tým redCode, který by jistě rád oplatil svému rivalovi porážku právě v EPS Finals. Oběma týmům se tedy podařilo úspěšně probojovat do playoff, jehož výsledek budeme znát již dnes.
Výchozí obrázek

Dnes byly odehrány poslední zápasy z kvalifikačních turnajů pro týmy ze Španělska a Spojených států. Jako první se podíváme jak dopadla Španělská kvalifikace, která se ocitla v ohrožení po té, co se hlavní sponzor, společnost Samsung, rozhodl snížit původní rozpočet o 30%. Problém se naštěstí podařilo vyřešit a turnaj se tedy uskutečnil v BBiGG LAN centru v Zaragoze.

Nejžhavějším favoritem byl čerstvý vítěz EPS Finals, tým es x6tence, který je stálicí španělské CS scény. Dalším kandidátem na vítězství byl tým es redCode, který by jistě rád oplatil svému rivalovi porážku právě v EPS Finals. Oběma týmům se tedy podařilo úspěšně probojovat do playoff, jehož výsledek budeme znát již dnes.

Tým es nextlevel vítězí v kvalifikačním turnaji a bude tedy reprezentovat Španělsko na WCG 2007 v Seatllu.

Grand Final:

es x6tence [0:2] nextlevel es
es x6tence: r1bera, DrastyK, sioK, FlipiN, n1ce
es nextlevel: FeldmaN, furby, NaNy, neptuNo, rai 
Mapa: TBA
Čas: 17:30
HLTV: TBA

Consolation Final:

es nextlevel [16:6] redCode es
es redCode: MusambaN1, MrT, eNnok, k1TekK, GuMmY
es nextlevel: FeldmaN, furby, NaNy, neptuNo, rai
Mapa
: de_dust2
Čas
: 16:30
HLTV
: 62.81.224.205:27021

Finále WB:

es redCode [0:1] x6tence es
es redCode: MusambaN1, MrT, eNnok, k1TekK, GuMmY
es x6tence: r1bera, DrastyK, sioK, FlipiN, n1ce
Mapa: de_inferno

Nyní se přesuňme do USA, kde o letenky do Seattlu bujuje celkem deset týmů. Nejdříve se odehrály základní skupiny, kdy z každé pospoupily první dva týmy do playoff. Zde je adeptů na vítězství hned několik. Ve skupině A byly favority týmy usa Check Six a usa eMg, kterým se shodně podařilo minulý týden postoupit do playoff CEVO ligy. Ve skupině B byla situaci podobná, opět se zde střetly dva vynikající týmy, které jistě měly šanci v turnaji zvítězit. Prvním z nich byl usa Turmoil, kterému se v poslední době na online turnajích příliš nedařilo, ale za to dosahoval vynikajících výsledků na LANu. Soupeřem mu byl tým usa x3o, který chtěl v nové sestavě předvést co nejlepší výkon.

Nakonec se do playoff podařilo postoupit všem výše zmiňovaným favoritům, kdy se ve finále winner bracket střetnou týmy Check Six a eMg.

Vítězem WCG USA se stává tým usa eMg, čímž si zajišťuje postup do finálového turnaje v Seattlu.