Přejít k hlavnímu obsahu

Jaký byl první víkend LEC? Tragédie v podání Vitality a úspěch Fnatic

17. 1. 2022 | 16:22 League of Legends Reportáž
První víkend LEC je za námi a dostali jsme dobrou nápovědu k tomu, jak jsou na tom jednotlivé týmy kvalitativně. Nejhorší výsledky předvedli jednoznačně Vitality, kteří vzhledem ke své drahé sestavě měli patřit k hlavním bojovníkům o titul jarní části LEC. Opak byl pravdou, když sestava francouzské organizace nedokázala vyhrát ani jednu ze svých tří her.
Fnatic zůstávají neporaženi
Fnatic zůstávají neporaženi
Zdroj: Riot Games

V průběhu víkendu jsme vám přinášeli novinky po každém hracím dni, a ani dnes tomu nebude jinak. Poslední hrací den úvodního týdne LEC je za námi a ani tentokrát nebyla nuda sledovat to nejlepší evropské League of Legends. Jako první začneme u Misfits Gaming, kde se slovenskému marksmanovi Neonovi znovu zadařilo a společně s jeho týmem porazili dobře vypadající Team BDS. Tím pádem se po prvním víkendu nacházejí na skóre 2:1 a mohou z tohoto výsledku těžit. 

Druhou zastávku musíme udělat v táboře Team Vitality. Zde se kromě českého AD Carry hráče Matyáše “Carzzy” Orsága nachází mnoho dalších hvězd a tak nějak se očekávalo, že by neměl být problém porazit většinu týmů. Bohužel nastal přesný opak a Vitality nezvládli skolit ani jednoho ze svých tří soupeřů. Třešničkou na dortu se stala včerejší prohra proti Excel. Ta prostě neměla nastat, pokud by tým fungoval správně. Do dalších týdnů se něco musí změnit, protože s takovou hrou nemohou pomýšlet ani na play-off. 

Když už jsme zmínili Excel, tak tahle sestava v čele s Patrikem “Patrik” Jírů v roli marksmana dostala na první týden dost těžké soupeře. Přesto zvládli vykřesat alespoň jednu výhru proti Vitality, a to naprosto zaslouženě. Ani ve svém prvním zápase proti G2 Esports nevypadali špatně a jejich vyhlídky do budoucna vypadají dobře, minimálně lépe než u Vitality

Posledním týmem, u kterého se zastavíme, není nikdo jiný než Fnatic. Zde se během offseason změnilo hodně, včetně role midlanerů, kterou nyní zastává Marek “Humanoid” Brázda. Jeden z nejlepších hráčů v Evropě si dal záležet na tom, aby jeho premiéra vypadala dobře a to se mu určitě povedlo, vzhledem k tomu, že Fnatic prošli úvodním víkendem neporaženi ve všech třech hrách. Humanoid na tom měl velkou zásluhu, ale nemůžeme říct, že by zbytek týmu nehrál dobře, protože po dlouhé době to vypadá, že si věci v legendární organizace zase sedly dohromady a můžeme se těšit na povedenou sezónu. 

Na čele tabulky LEC sedí momentálně Rogue a Fnatic se skóre 3:0. Jedná se o dobrý začátek, ale uvidíme, jak se jim v následujících týdnech zadaří. Dalším nebezpečně vypadající tým jsou MAD Lions, kteří i přes mnoho změn udrželi sestavu vyrovnanou a konkurenceschopnou. To samé platí i o G2 Esports, kde z minulého roku zůstali pouze Caps a Jankos. Oba týmy se skóre 2:1 mají šanci na to zabojovat o první místo. Příští týden ukáže, jak moc se dokážou týmy přes týden vzpamatovat a co všechno zlepší. 

Tabulka po první týdnu
Tabulka po první týdnu
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.