Přejít k hlavnímu obsahu

Nespokojení šampioni opět mění hráče. Bude Farlig řešením jejich problémů?

22. 2. 2022 | 18:20 Counter-Strike 2 Přestup
Jeden z nejúspěšnějších pojmů historie CS:GO se v posledních měsících hledá. Chvíli to vypadalo, že právě dvě nejnovější posily budou tím pravým ořechovým, nakonec to ale nestačilo a znovu je nyní potřeba sáhnout do sestavy. Nikdo se však asi ve skutečnosti nepodiví, proč se dnešní změna udála.
Farlig
Farlig
Zdroj: Astralis.gg

Kristian 'k0nfig' Wienecke a Benjamin 'blameF' Bremer byli nejlepšími možnými posilami, které v loňském roce mohli Astralis při vstupu do nové éry přivést. Otazníkem však nadále zůstával Philip 'Lucky' Ewald, jehož výkony na nejdůležitější zbrani ve hře měly většinu času od ideálů daleko. Na několik eventů dokonce roli AWP hráče převzal kapitán Lukas 'gla1ve' Rossander. Lucky měl šanci se ukázat i v jiné roli, od těchto turnajů na konci minulého roku ale bylo patrné, že své místo v týmu nemá jasné. Po vypadnutí z IEM Katowice ještě před arénovou částí se dánská organizace rozhodla jednat, na odstřel se ocitl právě Lucky.

Astralis se při minulých změnách nebáli hledat v řadách hráčů před koncem nebo po vypršení kontraktu, a to se přesně stává realitou i nyní. Novou posilou základní sestavy několikanásobných světových šampionů se stává Asger 'Farlig' Jensen. Bývalý spoluhráč Martina 'STYKO' Styka byl při působení ve FunPlus Phoenix statisticky nejlepším hráčem a po konci této sestavy byl bez angažmá, od ledna dokonce bez kontraktu. Kdykoliv se tak začalo spekulovat o konci Luckyho, Farlig byl skloňován jako nejlepší možná náhrada. Podle slov organizace je zřejmé, že již od prvního dne jde o upgrade. Uvidíme, jestli tomu tak bude dlouhodobě.

Nová sestava Astralis vypadá takto:

 Dánsko Lukas 'gla1ve' Rossander
 Dánsko Andreas 'Xyp9x' Højsleth
 Dánsko Benjamin 'blameF' Bremer
 Dánsko Kristian 'k0nfig' Wienecke
 Dánsko Asger 'Farlig' Jensen

Zdroj: astralis.gg
Štítky: Astralis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.