Přejít k hlavnímu obsahu

Rivalita mezi námi a Heroic nás posouvá dopředu, prohlásil odhodlaně kapitán Astralis

6. 4. 2022 | 14:50 Counter-Strike 2 Rozhovor
Na dánský celek čeká v prvním kole play off EPL tým Entropiq. Po odchodu dlouholetých opor Astralis se zdá, že je obměněná pětka odhodlaná navázat na předchozí úspěchy. „Je to náročné, ale děláme dobrou práci,“ okomentoval situaci v týmu Lukas „gla1ve“ Rossander.
Astralis na ESL Pro League 15
Astralis na ESL Pro League 15
Zdroj: Adela Sznajder/ESL

Změny v sestavě Astralis negativně zasáhly komunikaci mezi hráči, situace se ale s postupem času zdá lepší. „Vždycky je zde prostor pro zlepšení, ale to platí pro všechny týmy. Čím více se poznáváme a čím více turnajů spolu hrajeme, je to jen a jen lepší,“ sdělil gla1ve.

Spolu s Heroic patří Astralis mezi nejlepší dánské týmy. Přirozená rivalita vyústila v rýpavou komunikaci mezi kapitány obou týmů, gla1ve ale považuje celou situaci za uzavřenou. „Už je to v pohodě, vyjasnili jsme si to. Myslím, že rivalita mezi námi motivuje oba týmy k lepším výsledkům,“ dodal kapitán Astralis

Nejnovější posilou Astralis je sniper Asger „farlig“ Jensen. Být součástí jednoho z největších týmů světa a hrát důležitý turnaj jakým EPL je, mu ale nečiní velké obtíže. „Ostatní hráči v týmu mi hodně pomáhají, cítím se díky nim dobře, nejsem ve stresu,“ popsal své pocity farlig

Zásadní změna proběhla nejen mezi hráči, ale také na trenérské lavičce Astralis. Nový kouč Martin „trace“ Heldt má ale dle slov hráčů spoustu podobných vlastností s jeho předchůdcem. „Oba dva ví, jak s námi pracovat. Zonic byl mnohdy jako náš otec, trace je v tomhle ale hodně podobný.Je dobré, že je s námi,“ srovnal práci obou trenéru gla1ve.

Zápas Astralis proti Entropiq můžete sledovat ve středu od 15:30 na Twitch kanále PLAYzone.