Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbená komunitní LANka letos přivítá i hráče nejlepších CZ/SK týmů

14. 6. 2022 | 19:05 Counter-Strike 2 Turnaj
Na domácí CS:GO scéně není oblíbenější komunitní akce než Quietus Day. V pořadí již sedmnáctý ročník opět zavítá do Starého Města u Uherského Hradiště a mezi účastníky najdeme spoustu hvězd. Chybět ale nebudou ani kompletní týmy či mix obhájců loňského prvenství. Od turnaje nás dělí už jen poslední dva týdny.
Bruh, vítězové QD 2021
Bruh, vítězové QD 2021
Zdroj: Quietus Day

S růstem esportu se Quietus Day v posledních letech začal více orientovat na širší spektrum hráčů a party kamarádů. Ve Sportovně-kulturního centru ve Starém Městě se už sice nebojuje o MČR body, ani to však neodradí domácí hvězdy si přijet zahrát. Hlavní rozdíl je v tom, že nepřijedou kompletní celky domácí špičky, ale různí hráči se spojí v jiných mixech. Naprosto pro všechny tak jde o unikátní zážitek. Vloni se o nejvyšší příčky rvali blogg1s, The eLiVe, luko, NIO nebo SHOCK ze SINNERS, titul jim však vyfoukl tým Bruh.

Obhájci titulu nemohli letos chybět mezi prvními přihlášenými, ačkoliv se jednotliví hráči rozutekli do různých sestav. Nakonec však přijedou v jiném složení. Majky si k Jimmbovi a vi0Letovi pozval outexe a Rutka z aktuálního týmu Dark Tigers. Heysek dnes reprezentuje Fadee Gaming, dr3wii ANDROMEDU.

Co se týče zmíněných hvězd, tak ty musíme mezi 24 registrovanými týmy hledat trošku jinde. V různých mixech se na seznamu registrovaných účastníků nachází sAvana1, ZEDc nebo třeba capseN, který se spojil s dnešním spoluhráčem Dytorem a dalšími šampiony z před dvou let. Opravdu hezky napěchované soupisky ukrývají abuSers (blogg1s, The eLiVe, HenkkyG v čele s benq1m) či Brambory aka Sigma Mindset (Pechyn, SHOCK, luko nebo Miley). Těšit se tak můžeme na konfrontace soupisek skutečně všeho druhu.

Sedmnáctý ročník „QDčka“ odstartuje prázdniny o víkendu 1. až 3. července. Všechny registrované týmy najdete na oficiálních stránkách. Na oblíbené setkání komunity však neváhejte dorazit i jako návštěvníci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.