Přejít k hlavnímu obsahu

Ludwigův subathon 2.0? Bude 50 hodin zavřený v kleci jako zvíře uprostřed DreamHacku

6. 11. 2022 | 08:00 Zajímavost
Ludwigův původní Subathon na Twitchi z něj udělal jednoho z nejslavnějších streamerů na světě. Nyní se chystá na podobný kousek, navíc před před živým publikem, jako součást DreamHack festivalu. Vybrané peníze poputují na charitu.
Ludwig bude streamovat 50 hodin ze skleněného boxu před živým publikem
Ludwig bude streamovat 50 hodin ze skleněného boxu před živým publikem
Zdroj: DreamHack

Ludwigův původní Subathon se zapsal do historie Twitche daleko za hranice jeho působení na platformě. Po přechodu na YouTube zůstal jednou z největších postav streamování. Díky své exkluzivitě na YouTube se Ludwig stal neuvěřitelně populárním streamerem. Více než rok a půl po svém původním, měsíčním vysílání se do toho chce opět ponořit. Jeho cíl? 50 hodin nepřetržitého streamování. I když toto číslo není ve srovnání s jeho předchůdcem tak působivé, Subathon 2.0 má šmrnc. Proběhne totiž na Dreamhack festivalu v Atlantě před živým publikem.

DreamHack Atlanta, třídenní akce plná herního životního stylu, se uskuteční od 18. do 20. listopadu 2022 v Georgia World Congress Center. Mezi zážitky nabízenými během víkendu bude právě tvůrce obsahu Ludwig Ahgren zavřený ve skleněném boxu 50 hodin v kuse, aby získal alespoň 100 000 dolarů (zhruba 2,5 milionu korun) pro dvě charitativní organizace: Alveus Sanctuary a No Kid Hungry„Bude zamčený jako zvíře v kleci a vy se můžete přijít podívat a projít se po jeho boxu živě na DreamHacku v Atlantě, zatímco bude streamovat z domova pro celý svět!“, stojí v oficiálním oznámení. Sám Ludwig během jednoho ze svých streamů zmínil, co ho na myšlence láká. 

„Všechno to bude probíhat osobně. Tady je moje vize. Říkal jsem si, že by bylo super být uvězněný ve skleněné krabici a být exponátem zvířete v zoo, se kterým mohou lidé navázat kontakt tím, že přispějí na charitu, aby mi udělali ze života peklo. Ale aby to byl ještě niternější zážitek, bylo by super, kdyby lidi mohli k té bedně přijít, poklepat na sklo a zahrávat si se mnou.“

Ludwig samozřejmě není jediným lákadlem festivalu, program toho nabízí daleko více:

  • Start titulu Skyscraper, nové generace her TPS Battle Royale stříleček, s možností vyzkoušet si jí, dokonce s turnajem
  • Magic: The Gathering DreamHack Showdown s prize poolem větším než než 3,5 milionu korun
  • Čekají vás další další bojové hry v celkové výši zhruba 1 milionu korun v prize poolech a konkurenty po celém světě
  • Cosplay Championship, na vítěze čeká přes 60 tisíc korun; Cosplay hosté z Atlanty; Cosplay soutěž o mazlíčky
  • Zkušenosti s tvorbou živé hudby
  • Expo aktivity a aktivace
  • Soutěž Street Dancing s cenovým fondem přes 60 tisíc korun
Cosplay soutěž
Cosplay soutěž
Zdroj: DreamHack
Cosplay soutěž
Cosplay soutěž
Zdroj: DreamHack
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.