Přejít k hlavnímu obsahu

Velká pocta. Frozen byl vyhlášen 17. nejlepším hráčem světa za rok 2022

3. 1. 2023 | 11:47 Counter-Strike 2 Žebříček
Postupem do semifinále IEM Rio Majoru neskončil rok pro Davida „frozen“ Čerňanského. Ten nepolevuje, naopak rok od roku zvyšuje laťku. Ne poprvé se hovořilo o jeho zařazení mezi 20 nejlepších hráčů světa, tentokrát to ale konečně vyšlo. Po loňském 21. místě se posunul o čtyři pozice výše a navázal na úspěchy Ladislava „GuardiaN“ Kovácse a Tomáše „oskar“ Šťastného.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PGL Esports

Když se řekne MOUZ, tak se nejen slovenským fanouškům jako první vybaví jméno Davida „frozen“ Čerňanského. Slovenská hvězdička zakončila svoji třetí sezónu v německé organizaci, kde najdeme už jen jednoho jiného hráče, který byl součástí týmu při loňském přejmenování z mousesports. Frozen je nejen velkou stálicí, ale hvězdou světového formátu. A po odchodu Robina „ropz“ Koola i hlavní tváří týmu.

Rok 2022 přitom pro myšáky nezačal radostně. Na slavném turnaji v Katovicích nepostoupili do části před publikem, neuspěli v ESL Pro League a nedokázali se kvalifikovat na Major v Antverpách. Frozen však byl klíčovým pilířem týmu, za celý rok se dokonce ani jednou nedostal do červených čísel dle HLTV ratingu. Nejhorším eventem pro něj byl IEM Dallas, kde si protrpěl svůj jediný turnaj s negativním K/D ratiem.

Do sestavy se postupně zapracovali tři hráči z akademie, naopak veterán Nathan „NBK-“ Schmitt si balil kufry po pouhých dvou měsících působení. Zlepšené výkony v druhé polovině roku přišly právě včas, protože MOUZ dokázali postoupit na IEM Rio Major, kde dokráčeli až do semifinále. Nejspíše vás nepřekvapí, že hlavním tahounem byl opět slovenský hráč, jemuž spoluhráči statisticky nesahali ani po kotníky.

Myšáci od začátku září figurují v nejlepší světové desítce, sezónu zakončili jako sedmička. 17. pozici mezi individualitami si frozen vysloužil díky 5. nejnižšímu počtu úmrtí na kolo, 6. nejvyššímu KAST ratingu (procento, v kolika kolech hráč najde kill, asistuje, přežije nebo je jeho smrt pomstěna) a 5. nejvyššímu procentu map s ratingem přes 0.85. Když si na HLTV.org zapnete filtr TOP 20 zápasů a týmů, tak byl frozen v loňském roce dokonce sedmým nejlepším hráčem světa. Moc gratulujeme, 17. místo je zasloužené!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.