Přejít k hlavnímu obsahu

Neskutečná proměna NAVI: Finský kapitán, hvězda Majoru a Stykův spoluhráč

21. 6. 2023 | 16:37 Counter-Strike 2 Spekulace
Natus Vincere možná nebudou mít poprvé v historii jádro z CIS scény, ať už ukrajinské nebo ruské. Odchod Andrije „npl“ Kukharského se považuje za hotovou věc, jako pravděpodobné se jeví i nepokračování dvou ruských pilířů. NAVI ovšem lanaří hodně zajímavá jména.
Ivan „iM“ Mihai
Ivan „iM“ Mihai
Zdroj: BLAST.tv

CEO organizace Natus Vincere se před několika dny vyjádřil, že i když chce mít pod svými křídly ty nejlepší ukrajinské hráče, tak jsou přece jenom globální značkou. Následovat by tak mohli kroky VALORANT sekce, která dávno překročila práh CIS scény. V rámci proměny a možných odchodů tří hráčů se tak mohou NAVI rozhlížet po scéně mnohem více. I přesto působí některá jména, o kterých údajně jednají, jako překvapivá.

Jak informuje Alejandro Gomis z portálu BLIX za podpory insidera harumiho, NAVI jsou na prvním přestupu dohodnutí. Z kádru semifinalistů BLAST.tv Majoru si vyhlédli Justinase „jL“ Lekaviciuse, jemuž v Apeks končí smlouva. 23letý Litevec sice působí nenápadně, ale dlouhodobě si drží vysoký rating. Ukrajinský celek sází na to, že dosavadní spoluhráč Martina „STYKO“ Styka dokáže pokračovat ve výkonech z Paříže.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Další spekulace se týká nového kapitána. Už od minulého týdne se v zákulisí hovoří o Aleksim „Aleksib“ Virolainenovi, ačkoliv dokud nepadali další hráči mimo CIS scénu, tak se jakýkoliv přesun do Natus Vincere zdál absolutně nereálný. V tuto chvíli už je ale situace jiná. Respektovanému in-game leaderovi sice poslední angažmá nevyšla dle představ, stále však má vůdcovské kvality, které Tier 1 scéna potřebuje.

Sestavu by mohla doplnit vůbec největší hvězda. Ivan „iM“ Mihai byl největším objevem pařížského Majoru a setrvání v GamerLegion se od počátku zdálo jako nepravděpodobné. Ihned po příletu z Francie se na něj musely začít stát fronty, pro Counter-Strike 2 může jít o jeden z nejžhavějších prospektů na scéně. O zájmu NAVI o jeho služby informují portály 1pv.fr a Dexerto. Nic ale není ještě zpečetěno, stejně jako u Aleksib.

Jak by mohla vypadat sestava NAVI?

 Ukrajina Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
 Ukrajina Valeriy „b1t“ Vakhovskiy
 Litva Justinas „jL“ Lekavicius
 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen
 Rumunsko Ivan „iM“ Mihai

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.