Přejít k hlavnímu obsahu

Velké šachy na CIS scéně? NAVI mají opustit hned tři hráči!

18. 6. 2023 | 16:42 Counter-Strike 2 Spekulace
Na rusko-ukrajinské scéně se údajně schyluje k velkým věcem. Média nejvíce informují o konci Andrii „npl“ Kukharského, jen o něm ale přestavba být nemusí. Ve hře je podle některých zdrojů i přerod v mezinárodní pětici, což by mohli odnést i dva ruští hráči. Kdo po nich sáhne?
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Andrii „npl“ Kukharskyi bohužel nedokázal navázat na Valerije „b1t“ Vakhovského. Jako náhrada za Viktora „sdy“ Orudzheva se dostatečně neujal a jeho dny jsou zřejmě sečteny. Jen o něm ale přestupní období být nemusí. NAVI by se definitivně mohli rozloučit s ruskou dvojicí, což by byla opravdu radikální změna.

CEO Natus Vincere se totiž pro portál Dexerto vyjádřil, že i když chtějí mít v kádru ty nejlepší ukrajinské hráče, tak jsou přece jenom globálním brandem. Existuje tedy šance, že NAVI CS:GO následují svou Valorant sekci a půjdou mezinárodní cestou, aby mohli pro svoji sestavu najít co nejlepší doplňky z celého světa.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu

Zatímco konec sedmnáctiletého npl má být hotovou věcí, ohledně zbytku sestavy se zatím jen spekuluje. Rozloučení s Iljou „Perfecto“ Zalutskiym a především Denisem „electroNic“ Sharipovem může být velkou šancí pro konkurenční týmy, například Cloud9 by mohli kádr doplnit do nepředstavitelných rozměrů.

Změny ale chystají i Virtus.pro, FORZE nebo Team Spirit, následující týdny tak budou na CIS scéně hodně živé. Zapomínat nemůžeme ale ani na Monte. Volodymyr „Woro2k“ Veletniuk navíc tweetnul vlajku Ukrajiny spolu s Jordánskem a Brazílií. Co se kolem Ukrajinců a Mohammada „BOROS“ Malhase děje?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.