Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS a forsyy jako šampioni. Hvězdy bok po boku ovládly Quietus Day LAN

10. 7. 2023 | 09:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Kultovní LAN party Quietus Day má za sebou svůj 18. ročník. Mezi účastníky jsme mohli najít celou řadu známých jmen, které se však ukázaly v sestavách různých mixů, nikoliv předních organizací. Oblíbená akce má díky tomu neodmyslitelné kouzlo. Který z 24 týmů zvítězil?
xperrience, forsyy, Adejis, manguss, MATYS
xperrience, forsyy, Adejis, manguss, MATYS
Zdroj: osobní archiv

24 účastníků bylo rozděleno do 4 skupin po 6 týmech. Kdo z pěti BO1 utkání alespoň dvakrát zvítězil, ten se mohl těšit na vyřazovací boje. Dle očekávání nejsnáze prošla skupinou sestava Jen Tak Vyfragovat, jejíž jádro útočilo už na třetí titul za poslední čtyři roky. Zahanbit se ale nenechala ani skvostná pětice pod názvem davidvu.01@seznam.cz, Léčitelé s jádrem BRUTE a dalšími hvězdami nabitá Squadra Azzura.

Právě tyto čtyři týmy nezaváhaly ani v prvních dvou kolech pavouka a bylo zřejmé, že si to rozdají o medaile. Jako první si ji zajistili hráči Jen Tak Vyfragovat (w8max, M1key, Dytor, Levi, Rutk0) a davidvu.01@seznam.cz (manguss, forsyy, xperrience, Adejis, MATYS), kteří večer zvládli svá semifinále.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Mix mangusse a spol. nadále potvrzoval roli hlavních favoritů, Jen Tak Vyfragovat na ně nestačili ve finále WB (7:16, 6:16) a Quietus Day znal prvního finalistu. Ve spodním pavouku také nebylo co řešit, protože JTV smetli bronzovou Squadru Azzuru a vysloužili si odplatu, do níž ale nastoupili s handicapem jedné mapy.

Hráči týmu davidvu.01@seznam.cz ale překvapení nedopustili. Na mapě Anubis si průběh pohlídali a dokráčeli si pro celkové prvenství. Statisticky tým v turnaji nejvíce táhli Matúš „MATYS“ Šimko s Davidem „forsyy“ Bílý, jak se očekávalo. Na straně poražených vedle Martina „Dytor“ Handla zažil povedený event také Rudolf „Rutk0“ Kovalčik. Nejvíce fragů za hlavní turnaj nastřílel bronzový Martin „Pechyn“ Pechoušek.

Doprovodný turnaj ovládla sestava tužka, papír, dobrej beat, která si ve finále poradila s mixem Erika „The eLiVe“ Sitha. Ten ale zářil a v jednom zápase o přežití dokonce nastřílel 63 killů! Primárně o výsledcích však tato LAN party každým rokem není. Nejdůležitější je její komunitní účel, který splnila opět na jedničku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.