Přejít k hlavnímu obsahu

Pětimetrová klávesnice a obří myš. Hrát musel celý profesionální tým

8. 11. 2023 | 09:20 Dota 2 Gaming
Alienware poskytl hráčům opravdu unikátní zážitek. Masivní, skoro pětimetrovou klávesnici a myš, si vyzkoušeli profesionální hráči DotA 2. Soupeřem se jim stal jejich vlastní trenér Blitz.
Klávesnice a myš v nadlidské velikosti
Klávesnice a myš v nadlidské velikosti
Zdroj: Team Liquid/YouTube

Jedná se o údajně největší kombinaci klávesnice a myši na světě. Co se na první pohled může zdát jako neužitečná maketa, je doopravdy plně funkční hardware. Alienware pro jeho test využil zkušené borce z Team Liquid, kteří na začátku vůbec nevěděli, co je vlastně čeká.

„Co kdybychom vzali přesné 3D proporce klávesnice AW420K a myši AW720M a vynásobili je 14x?“ Přesně tato bizarní úvaha údajně stála za celým nápadem. Finální podoba klávesnice a myši je nejen funkční, ale dokonce se pyšní i ikonickým zvukem „cvakání“ kláves, jaký mají tradiční mechanické modely.

Školení bylo složité. Vzhledem k tomu, že k pohybu myši a ovládání kláves jsou potřeba nejméně dva lidé, byl pětičlenný tým rozdělen do dvou skupin. Nejprve se hráči snažili trénovat s aplikací malování, později si pak troufli i na zápas ve hře DotA 2 proti vlastnímu trenérovi. I přes těžké podmínky se jim aspoň v jednom kole podařilo dosáhnout vítězství.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: team liquid, DotA 2