Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlý konec krátké éry FaZe. Liquid znovu budou velkou americkou nadějí

29. 11. 2023 | 11:57 Counter-Strike 2 Spekulace
Nejzajímavější přestavba kádru v tomhle přestupovém období se zřejmě blíží do svého konce. Podle zahraničních žurnalistů už Team Liquid nemá se svými chystanými posily pouze ústní dohody, ale již také podepsané smlouvy. Velký je především návrat Russela „Twistzz“ Van Dulkena přímo z kádru aktuální světové jedničky, která přitom rozjela vítěznou éru.
Russel „Twistzz“ Van Dulken
Russel „Twistzz“ Van Dulken
Zdroj: HLTV.org

Russel „Twistzz“ Van Dulken je jedním z nejúspěšnějších hráčů historie, jako jediný totiž vyhrál hned dva Intel Grand Slamy. Do nové éry Counter-Strike 2 vstoupil s FaZe Clanem třemi tituly a jedním druhým místem, dominantní tým v CS2 je zatím jednoznačný. Kádr šampionů ale brzy dostane velkou trhlinu.

Twistzz se totiž rozhodl vrátit tam, kde získal svůj první Grand Slam. Team Liquid prochází přestavbou a Kanaďan bude její klíčovou součástí. Že tým bude opět útočit na nejvyšší mety, dosvědčuje prodloužení smlouvy Twistzzova krajana Keitha „NAF“ Markovic. Ten se totiž Liquid upsal až do roku 2026!

Kromě Markovice v sestavě zůstane už jen Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis, všichni ostatní již uvolnili místo posilám. Lotyš přitom také změní pozici, roli kapitána přenechá Casperu „cadiaN“ Møllerovi. Ten už v Heroic odehrál svůj poslední zápas, zatímco Twistzz se možná ukáže ještě na BLAST Premier World Final.

Posledním dílem skládanky je příchod vycházející brazilské hvězdy Felipeho „skullz“ Medeirose, který už před třemi týmy dal sbohem paiN Gaming. Organizace přitom stála i o Kaikeho „KSCERATO“ Cerata. Ještě jeden Brazilec však i přesto brzy oficiálně dorazí, jedná se o zkušeného trenéra Wiltona „zews“ Prada.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.