Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS rozpouštějí svoji sekci. Hře už jsem dal všechno, loučí se mistr světa

27. 12. 2023 | 12:00 Trackmania Přestup
Po League of Legends divizi dávají SINNERS po neúspěšném konci roku sbohem také své Trackmania sekci. Od roku 2024 se budou zaměřovat už jen na Counter-Strike, svůj klíčový titul. Nad budoucností TM esportu visí velký otazník, vzhledem k tomu, že zanikl oficiální ekosystém turnajů. SINNERS přitom závodili na jeho špici, v nejvyšší světové soutěži.
Kappa a tween
Kappa a tween
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS vstoupili na Trackmania scénu v roce 2022. První sezónu odjezdil sám někdejší mistr světa Martin „Kappa“ Krompolc, na tu další se k němu přidal čtyřnásobný vicemistr Marek „tween“ Pacher. Hříšníci totiž získali slot mezi elitou a do nové éry, kterou bylo závodění dvojic, vstoupili v nejprestižnější společnosti.

Individuálně ani týmově to SINNERS bohužel nešlapalo podle představ. Jediný úspěch přišel z nepříliš důležitého All Stars šampionátu, kde Kappa a tween vybojovali senzační druhé místo. Mimo to se bojům o medaile přiblížit nedokázali. Zmar dokonal závěr letošního roku, když nepostoupili na mistrovství světa.

Spolu s koncem oficiální Trackmania World Tour se se světem arkádových závodů loučí také liberecká organizace. Pro jednoho z hráčů jde navíc o definitivní sbohem. Kappa se na scéně pohyboval přes deset let a na kontě má celou řadu medailových úspěchů. Tím největším je titul světového šampiona z roku 2018.

„Konec roku 2023 znamená také konec mého aktivního esportového života,“ napsal český závodník, který se cítí naprosto vyšťavěný, na své sítě. „Nastal čas se vydat jiným směrem, protože jsem letos dokončil studium práv,“ naznačil Krompolc své další kroky. Budoucnost jeho kolegy tweena je naopak prozatím neznámá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.