Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike s nejméně hráči od roku 2022. Je to zasloužené, reaguje komunita

23. 1. 2024 | 18:40 Counter-Strike 2 Gaming
Statistiky jsou neúprosné, Counter-Strike 2 zaživá veliký propad. Maximum současně hrajících hráčů se za poslední měsíce snížil o necelý milion. Komunita má jasno, za výsledkem stojí špatný stav hry a nezájem ze strany vývojářů. Přehodnotí Valve svůj přístup a začne produkovat tolik chtěné změny?
Counter-Strike 2 propad
Counter-Strike 2 propad
Zdroj: Valve

Maximální počet 874 727 hráčů během posledních 24 hodin se na první pohled nezdá jako takový neúspěch, pro Counter-Strike 2 se ale jedná o obří propad. Naposledy takové číslo zaznamenalo ještě CS:GO v červenci roku 2022. „Pokud to nezačnou pořádně spravovat, tak to bude stále horší,“ shoduje se komunita hráčů na Redditu.

Hráči kritizují celou škálu věcí. Mezi nejčastějšími problémy se objevuje cheating, špatná optimalizace a celkově horší herní zážitek než přinášelo CS:GO. Svůj podíl na tom má i celkový přístup vývojářů. „Opravili jsme díru v geometrii na Vertigu. Děkujeme za přečtení,“ zněl popis poslední aktualizace, která byla snad nejmenší v historii celé hry.

„Čísla mají pořád slušná, ta hra má velký potenciál, ale vývojáři ho neumí využít,“ napsal jeden z hráčů. I přes výše zmíněné je Counter-Strike stále mezi nejhranějšími hry na platformě Steam. Jak ale sami hráči upozorňují, s takovým přístupem se to může v budoucnu změnit.

Hráči už se přestávají bavit. O CS:GO přišli, náhrada v době CS2 je podprůměrná. Opravy chyb trvají dlouho, s každým patchem se jich navíc objeví ještě víc. Co ale hráče štve asi ze všeho nejvíc je nedostatek nového obsahu.

Zanedlouho to budou čtyři měsíce od vydání Counter-Strike 2. Obecně se snilo o tom, jak bude release gigantický, přijde s ním spousta contentu a všechno bude zase fajn. Jenže přišel přesný opak. Nefunkční hra, nulový obsah. Žádné bedny, žádná operace, nic. Stále stejné mapy, herní módy jsou pryč, anti-cheat je pořád stejně špatný.

Frustrace dál roste. Hráči se snaží vysvětlit si komunikaci Valve. Spekulují, že by si něco takového vývojáři nedovolili, kdyby neměli něco za lubem. A znovu se otevírá téma operace, beden, map.

Zdroj: reddit.com
Štítky: CS2, Counter-Strike, valve