Přejít k hlavnímu obsahu

17letý ruský démon kraluje na všech frontách. Zazáří při největší zkoušce kariéry?

30. 1. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Příběh
Danil „donk“ Kryshkovets na začátku ledna oslavil 17. narozeniny, ale přesto jej už několik let dobře zná celý svět Counter-Striku. Jedná se totiž o vůbec největší vycházející talent. Po dvou letech ve Spirit Academy se loni posunul do hlavní sestavy a již získal svoji první MVP medaili. Prozatím dominoval všude, kde se mu jen zachtělo, ale nyní má před sebou tu největší výzvu.
Danil „donk“ Kryshkovets
Danil „donk“ Kryshkovets
Zdroj: Team Spirit

IEM Katowice je každoročním svátkem milovníků Counter-Striku. Letos však nebudou všechny oči upřeny jen na nejznámější hvězdy, ale také na jednu vycházející. Pro Danila „donk“ Kryshkovetse sice nepůjde o první offline zkušenost, dozajista ale bude tou nejnáročnější. V Polsku se představí celá světová špička.

Sedmnáctiletý ruský rifler je od svého posunu do týmu Spirit nejlepším hráčem světa, co se týče ryzích čísel v databázi HLTV.org. Za posledních šest měsíců odehrál 125 map a jen v 10 z nich spadl do červených čísel. Mimo to tvrdě dře také na platformě FACEIT, kde s obřím náskokem ELO ratingu ovládl první sezónu v CS2.

Vynikající formu potvrdil v kvalifikaci na svůj první Major RMR, kam své kolegy dovedl s famózním HLTV ratingem 1.56. Jeho okamžitá dominance připomíná začátky Mathieu „ZywOo“ Herbauta, který kraloval hned od prvního dne po příchodu na světovou scénu. V tuto chvíli se nezdá, že by donka mělo něco zastavit.

Ruský démon může udělat další velký krok již v následujících dnech. Team Spirit se v plné síle představí na IEM Katowice a pro donka půjde o první turnaj nejvyšší úrovně. Očekávání jsou však jen ta nejvyšší, protože se už vloni stihl ukázat na dvou offline akcích a na obou dotáhl svůj tým k titulu jako nejužitečnější hráč.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.