Přejít k hlavnímu obsahu

Tradiční organizace končí. Její dres oblékly dvě současné hvězdy SINNERS

26. 3. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Přestup
Čtrnáct hráčů a trenérů je ze dnes na den bez práce. Německá organizace Sprout už nedokáže udržet svůj současný model a ukončuje své působení na esportové scéně. Teprve před měsícem přitom přivítala novou akademii, právě na práci s mladými talenty si v poslední době zakládala.
Tomáš „oskar“ Šťastný v roce 2020
Tomáš „oskar“ Šťastný v roce 2020
Zdroj: Sprout

Organizace Sprout vznikla na konci roku 2017, kdy prvoplánově angažovala sestavu zvanou Seed. Její německé jádro mělo v té době jistou účast na ELEAGUE Majoru v Bostonu, Sprout tak začali přímo na té nejvyšší úrovni. Dlouho se na ní však neohřáli. Ačkoliv zažili turnaje v Katovicích, Kolíně nad Rýnem a dalších slavných destinacích, tak na další Major účast museli čekat až do roku 2022. S dánskou vlajkou letěli do Ria de Janeira, kde uhráli parádní 12. až 14. místo. Letos se Majoru ani nepřiblížili a další šanci mít nebudou.

Po četných změnách se organizace vyžívala především v práci s mladými nadějemi, které měli v posledním roce pod svou taktovkou zkušený in-game leader Rasmus „raalz“ Steensborg a trenér Danny „BERRY“ Krüger. Hráči odcházeli do slavných týmů jako Astralis, Falcons, Evil Geniuses, Natus Vincere nebo TSM, přesto se Sprout nepodařilo zajistit dlouhodobou udržitelnost. Zánik je tak logickým vyústěním situace. Organizace dnes oficiálně složila zbraně, protože bez šance na světová pódia jejich strategie neuspěla.

Hráči se o konci dozvěděl přímo na bootcampu, teprve před devíti dny přitom přivítali nejnovější posilu. Paavo „podi“ Heiskanen se vrací do ENCE, zatímco desítka hráčů a tři trenéři jsou volní. Součástí struktury totiž byla i vlastní akademie, v níž minulý rok působil Filip „AJTT“ Dolenský. Není přitom jediným Čechem, který organizací sedminásobných mistrů Německa za ta léta prošel. Před příchodem do SINNERS si zde zahrál i jeho dnešní parťák Tomáš „oskar“ Šťastný. Opomenout nemůžeme ani Davida „syncD“ Slováčka.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.