Přejít k hlavnímu obsahu

Světoznámý streamer má rakovinu. Choďte na pravidelné prohlídky, doporučuje Ninja

30. 3. 2024 | 08:00 Twitch
Jeden z nejpopulárnějších streamerů světa Tyler „Ninja“ Blevins odhalil veřejnosti choulostivou a poněkud šokující zprávu. Při kožní prohlídce mu lékaři diagnostikovali rakovinu kůže. Melanom se objevil na chodidle, rakovina byla naštěstí nalezena v ranné fázi.
Tyler "Ninja" Blevins
Tyler "Ninja" Blevins
Zdroj: Ninja/Twitch

Ninja už dlouhé roky patří mezi internetové celeberity s jednou z největších fanouškovských základen. Jeho dosah je obrovský, a do světa proto nyní vyslal doporučení nejen svým sledujícím. Před několika týdny ho totiž jeho manželka objednala k dermatologovi na pravidelnou kontrolu. Na spodní části chodidla se totiž objevilo znaménko, které si chtěl nechat odstranit, čistě z opatrnosti. Ještě že tak udělal.

Z onoho znaménka se totiž vyklubal zhoubný melanom. Je to jeden z méně běžných typů rakoviny kůže, ale je příčinou největšího počtu úmrtí na tato nádorová onemocnění. „Lékaři byli optimističtí, zachytili ho v rané fázi,“ vysvětloval Ninja. V jeho blízkosti se však objevila další tmavá skvrna, kterou následně provedli biopsií a odstranili větší oblast kolem melanomu s nadějí, že pod mikroskopem uvidí jasné nemelanomové okraje a budou vědět, že se onemocnění zbavili.

Ninja využil této příležitosti k tomu, aby vyzval své diváky a všechny další, aby se ujistili, že budou se budou pravidelně kontrolovat a starat se o sebe. „Jsem vděčný, že mám naději, když se na to přišlo tak rychle, ale berte to prosím jako doporučení, abyste chodili na kožní prohlídky,“ zakončil své oznámení.

Štítky: Ninja
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.