Přejít k hlavnímu obsahu

Overpass dlouhodobě upadal. Dává změna v aktivním map poolu smysl?

28. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Komentář
Z noci ze čtvrtka na pátek hráče Counter-Strike 2 překvapil jeden z největších updatů posledního roku. Jednou z hlavních změn byl konec Overpassu v aktivním map poolu. Mezi sedmičku vyvolených map se s novým updatem dostal Dust 2. Legendární mapa, jejíž popularita ale postupně klesá. Overpass ale na tom podle statistik Leetify nebyl o moc líp. Tempo posledních měsíců mapu téměř poslalo na úplné dno.
Overpass
Overpass
Zdroj: Valve

Overpass už lze považovat za jedenu z tradičních map Counter-Striku. Do CS:GO byl Overpass přidán v prosinci 2013, hráči už po něm mohou pobíhat více než deset let. Nikdy se nedostal mezi ty úplně nejpopulárnější mapy jako Inferno nebo Mirage, své místo ale v Counter-Striku má.

Mnohé překvapilo, že právě Overpass byl v posledním updatu z aktivního map poolu odstraněn. Mapa dostala před Counter-Strike 2 kompletně nový kabátek a byla jedním z hlavních lákadel Valve. Ani to ji ale neuchránilo.

Overpass je v aktivním map poolu od roku 2014. Nikdy nebyl odstraněn, jen Mirage se držela tak dlouho. Začalo to ESL One: Cologne 2014, skončilo to až o deset let později v Kodani.

Aktivní map pool
Aktivní map pool
: Reddit

Co se týče hranosti, Overpass se v profesionálních zápasech v roce 2024 drží spíše v podprůmeru (595 zápasů). Hůř jsou na tom pouze Vertigo (586) a Inferno (532).

V Premier je Overpass ještě méně populární. V lednu se hrál v 11,3 % zápasů. Byl tak až za Ancientem (12,6 %) nebo Nukem (11,8 %). V dubnu už to bylo jen 9,9 %. Poslední Anubis na Overpass ztrácel už jen 0,6 %.

Profesionálové ani běžní hráči Overpassu nikterak neholdovali. Dává tak výměna s Dustem smysl?

Overpass was becoming less popular each month in Premier
byu/leetify inGlobalOffensive

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).