Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší sniper světa? Ruská hvězda hraje od 5 let a dosáhla 20 tisíc odehraných hodin

29. 4. 2024 | 08:30 Counter-Strike 2 Příběh
Říkali jste si někdy, kolik času věnovali profesionální hráči svému oblíbenému titulu, aby v něm udělali díru do světa? Brzy 19letý Ilya „m0NESY“ Osipov se pochlubil milníkem 20 tisíc hodin!
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Ilya „m0NESY“ Osipov se na esportové scéně pohybuje od svých čtrnácti let. Poprvé o sobě dal pořádně vědět v projektu Natus Vincere Junior, kde se okamžitě začalo mluvit o jeho velkém talentu, který ale mladík nebude moci rozvíjet v hlavním týmu slavné organizace. Pozice hlavního snipera byla tehdy neotřesitelná díky přítomnosti Oleksandra „s1mple“ Kostylieva. Dlouho se tak řešilo, jestli NAVI svůj poklad prodají.

Nakonec se Osipov skutečně dohodl na přestupu do světa. Na jednu z největších vycházejících hvězd posledních let vsadili G2 Esports, za hráče bez jakýchkoliv zkušeností na nejvyšší úrovni položili na stůl 600 tisíc dolarů. Jednalo se sice o pořádný balík peněz, ale talent takového kalibru se nerodí každý den. Poměrně rychle se navíc ukázalo, že se risk vyplatí. O dva měsíce už zářil na IEM Katowice, kde G2 dotáhl do finále.

V prvním roce mezi elitou byl vyhlášen nováčkem sezóny a sedmým nejlepším hráčem světa. Jeho hodnota vzrostla několikanásobně, vždyť od svého příchodu do G2 Esports se m0NESY podle HLTV.org nedostal ani na jednom eventu do červených čísel. Neuvěřitelnou konzistentnost prokazuje také v CS2, kde se o něm hovoří jako o nejlepším sniperovi světa. Loni už byl vyhlášen světovou čtverkou a letos chce na trůn.

Není pochyb o tom, že brzy devatenáctiletý Rus je neuvěřitelným talentem. Kromě toho ale za jeho cestou stojí neodmyslitelná dřina. Osipov tento týden dosáhl milníku 20 tisíc odehraných hodin, ačkoliv jeho profesionální kariéra je v podstatě stále na začátku. Counter-Strike poprvé zapnul v pěti letech, tudíž pokud bychom si vše zprůměrovali, tak za čtrnáct let odehrál m0NESY v průměru každý den čtyři hodiny!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.