Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis, fnatic, OG a teď Entropiq. Česká organizace lanaří hvězdy ze zahraničí

29. 4. 2024 | 14:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Nový Entropiq vypadá na papíře hodně slibně. Po posledních nezdarech cílí česká organizace na známá jména z předních světových organizací, dle nejnovějších spekulací je pětice připravená.
Dion „FASHR“ Derksen
Dion „FASHR“ Derksen
Zdroj: ESL Gaming

Časy Entropiqu kolem nejlepší světové desítky jsou už nějakou chvíli minulostí. Po předloňském rozpuštění ruského projektu se česká organizace snažila postavit svůj hlavní kádr částečně na domácích hráčích, ale tyto pokusy skončily odchodem Davida „forsyy“ Bílého. Maximem týmu byla 63. příčka světového žebříčku.

Nespokojenost nyní vyvrcholila v rozloučení se třemi hráči. Blagoi „oxygeN“ Dimitrov a Łukasz „mwlky“ Pachucki si stále hledají angažmá, Luka „c0llins“ Živanović už zakotvil v iNation. V týmu tím pádem setrval pouze kapitán a člen bývalé světové jedničky Tizian „tiziaN“ Feldbusch spolu s Maxem „Marix“ Kugenerem.

Období po Majoru je na přestupovém trhu tím nejlepším a Entropiq podle dostupných informací cílí na hodně zajímavé ryby ze světového rybníčku. Tou vůbec nejzajímavější je dánský mladík Christian „Buzz“ Andersen, který v Astralis musel vyklidit místo hvězdným posílám. Potenciál ale mezi špičkou ukázal.

Od minulého týdne se hovoří také o možné akvizici Diona „FASHR“ Derksena. Ten má za sebou působení v 00NATION, OG, ECSTATIC a také ve fnatic. Zkušený Holanďan by se navíc mohl v sestavě potkat s bývalým kolegou. Česká organizace má údajně na mušce nadějného rumunského snipera Iuliana „regali“ Harjău.

Pokud se podaří Entropiqu přivést celé hvězdné trio, tak na první pohled vypadá tato sestava zatím nejlépe od konce ruské sekce. V jedné pětici by se mohl potkat někdejší lídr světového žebříčku, semifinalista IEM Cologne, čtvrtfinalista Majoru a dva mladí hráči, kteří už ale mají zkušenosti z turnajů nejvyššího kalibru.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.