Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen nebude chybět v play-off ESL Pro League. Polovina skupin je u konce

29. 4. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinovou fázi zakončili výhrou G2 Esports, kteří odvrátili vyřazení proti M80. Stejně tak se zachránili Virtus.pro, zatímco SAW skončili před branami. Největším zklamání za první dvě skupiny naopak zažili Eternal Fire, Falcons a bohužel i fnatic s Matúšem „MATYS“ Šimkem.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: ESL Gaming

V upraveném formátu ESL Pro League se hrají dvě skupiny současně. Po prvním týdnu tak známe polovinu složení play-off. Vítězem skupiny A se stali Astralis, kteří působili dominantně a neztratili ani mapu. Poslední změny jim viditelně prospěly. Jistotu čtvrtfinále si posléze ve skupině B vybojoval Team Vitality, jenž se opíral o fenoména Mathieu „ZywOo“ Herbauta. Vitality ale nepotkali žádný tým ani z TOP 20.

U skupiny B ještě zůstaneme. Parádní cestu za postupem z druhého místa totiž ušli The MongolZ. Jednoznačným způsobem přehráli mimo jiné G2 Esports. Tento hvězdný celek dokonce propadl až do Last Chance Stage, odkud ale nakonec s odřenýma ušima postoupil. Kvarteto z „béčka“ doplňuje BetBoom Team. Ze hry venku jsou naopak Sharks, TYLOO, zklamaní Falcons a naděje severoamerické scény M80.

Čtyři týmy samozřejmě postoupily také ze skupiny A. Až do jejího finále to dotáhli 3DMAX, kteří odstartovali pád fnatic. Právě tým s Matúšem „MATYS“ Šimkem odklidil Francouzům z cesty Virtus.pro, ale následně nevyhrál ani zápas a skončil předposlední. První zakopnutí bylo naopak jediné pro Davida „frozen“ Čerňanského, jehož FaZe Clan v play-off chybět nebude. Čtvrtým postupujícím se stali Virtus.pro.

Druhá polovina skupinové fáze bude v tomto týdnu již bohužel bez jakéhokoliv českého či slovenského zastoupení. Nejblíže účasti byli SINNERS, jenž v ESL Challenger League skončili bronzoví, tedy jediné místo od účasti v Lize mistrů Counter-Striku. Přesto se bude na co dívat. Ve skupině C jsou favoritem MOUZ, zbylá konkurence ale působí vyrovnaně. Hlavním tahákem „déčka“ jsou poté Major šampioni z Natus Vincere.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.