Přejít k hlavnímu obsahu

Nefunguje vám česká pařba Gray Zone Warfare? Vyzkoušejte novou aktualizaci!

2. 5. 2024 | 18:00 Gaming
Český gaming aktuálně vládne světu. Gray Zone Warfare je nejprodávanějším titulem na herní platformě Steam, velká část hráčů si ale stěžuje na špatnou optimalizaci a horší performance. Některým by mohl pomoci hotfix (ozkoušený redakcí PLAYzone), který se zaměřuje právě na výkon a zlepšení podmínek pro GPU. Zároveň byla přidána jedna často poptávaná změna.
Gray Zone Warfare
Gray Zone Warfare
Zdroj: MADFINGER Games (s povolením)

Většina negativních recenzí české hry Gray Zone Warfare byla spojena s náročností na hardware a častým crashováním. Nejeden gamer si stěžoval na nedostupnost hry, načítání bylo u některých to poslední, co viděli.

Vývojáři z MADFINGER Games ale pilně pracují na změnách a opravách těch největších problémů. Jedním z nich bylo právě crashování spojené s GPU. Především na to se developeři zaměřili během druhého hotfixu. Pokud jste se kvůli crashnutí při loadingu nedostali do hry, zkuste to znovu. Možný budete tentokrát (stejně jako my) úspěšní.

Tím ale dobré zprávy nekončí. Hráči budou nově moci wipnout svou postavu z hlavního menu a vytvořit si další. Znovu si projdou vytvářením charakteru a volbou frakce. Možnost wipu je jen u postav, které existují přes hodinu.

Videohra pro více hráčů Gray Zone Warfare se odehrává v jihovýchodní Asii ve fiktivní Demokratické republice Lamang. Nejsou v ní žádní civilisté, protože na oblast byla uvalena karanténa, a tak tu operují soukromé vojenské společnosti.

Hráči jako členové jednotlivých frakcí musí plnit úkoly a získávat cennosti, které v Lamangu zůstaly. Jejich protivníky budou jak skuteční hráči z celého světa, tak počítačem ovládaní nepřátelé.

Střílečka z pohledu první osoby nabídne fotorealistickou grafiku a také unikátní systém zdraví a životů herních postav. Vývojáři také dbají na co nejrealističtější chování zbraní a nepřátel. Na hře se podílí také bývalý voják Ondřej Spisar, který se zúčastnil pěti misí v Afghánistánu a jedné mise v africkém Mali.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).