Přejít k hlavnímu obsahu

Další DLC už nebude. Elden Ring 2 ale šéf FromSoftware nevyloučil

3. 5. 2024 | 11:00 Gaming
Elden Ring, jedna z nejoblíbenějších soulsovek současnosti, by už se neměla v budoucnosti dočkat žádného dalšího DLC kromě nadcházejícího Shadow of the Erdtree. V rozhovoru pro čínská média to prozradil kreativní ředitel FromSoftware Hidetaka Mijazaki. Otázce ohledně pokračování se nepřímo vyhýbal a okamžitě se tak rozjely spekulace - dočkáme se Elden Ring 2?
Elden Ring
Elden Ring
Zdroj: FromSoftware

Hidetaka Mijazaki byl v nedávném rozhovoru dotázán, zdali se fanoušci někdy v budoucnu dočkají pokračování Elden Ringu. „O tom, zda se celý příběh hry uzavře nejnovějším DLC Shadow of the Erdtree, prozatím nebylo rozhodnuto. Víc říct bohužel nemohu,“ mlžil šéf FromSoftware. „Jsem si však jistý, že žádné další DLC pro Elden Ring nebudou,“ dodal.

Je pro mě obtížné zacházet do detailů. Kdybych o tom mluvil takhle brzy, mohlo by to skončit zkažením příběhu pro případné pokračování,“ nechal se slyšet Mijazaki. „Mým zvykem při vývoji her je přemýšlet a tvořit zároveň. V současné fázi je až příliš mnoho proměnných, proto nemohu nabídnout více podrobností,“ řekl ředitel společnosti stojící za Elden Ringem.

Některé z otázek na příběh budou zodpovězeny pomocí nadcházejícího DLC, které vyjde v létě,“ prohlásil Hidetaka Miayazaki. Zároveň se zdržel odpovědi na dotaz, zdali nové DLC přinese další nezodpovězené otázky pro případné pokračování. „Rozšíření stoprocentně poskytne hlubší pochopení světa a loru Elden Ringu.

Zatím si hráči musí vystačit s DLC Shadow of the Erdtree. Jeho vydání je naplánováno na 21. června, těšit se mohou uživatelé na PC i konzolích. Cena byla nastavena na 40 eur.