Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Summer 2010 za námi první hrací den

21. 6. 2010 | 00:09 Counter Strike 1.6
První hrací den ve švédském Jönköpingu je za námi a přinesl s sebou pouze jedno překvapení, a to když v utkání Concode proti SK Gaming zvítězil narychlo zformovaný mix.
Výchozí obrázek

První hrací den ve švédském Jönköpingu je za námi a přinesl s sebou pouze jedno překvapení, a to když v utkání Concode proti SK Gaming zvítězil narychlo zformovaný mix.

fnatic potvrzují roli favoritů

Největší favorit na titul šampiona DreamHack Summer, domácí jednička - celek fnatic, do dnešní skupinové fáze vstoupil jednoznačným vítěztvím 16-0 nad mixem MUSKELBYGGNING. V zápase proti pokořitelům české eSuby, týmu Gamingplace, se fnatic opět nenadřeli a vyhráli jasně 16-6. Teprve až zápas proti Fair Frag byl mnohem zajímavější, francouzský tým potrápil své švédské soupeře a skvělou hrou se zasloužil o remízu 15-15.

I přesto se na špici dostali fnatic, následovaní právě francouzským výběrem. Třetí místo zaujal celek MUSKELBYGGNING, který porazil Gamingplace a skončil tak na nepostupujícím třetím místě.

Natus Vincere opět na cestě vítězů

Ve druhé skupině se o první místo mělo rozhodnout mezi dvojicí Natus Vincere a Meet Your Makers. Ukrajinští hráči prokázali, že na turnaj přijeli opravdu skvěle připraveni a drtivé vítězství 16-3 nad nizozemskými KaoS naznačilo, jakou cestou se chtějí hráči vydat. MYM si stejným výsledkem poradili jak se švédským mixem anytime, tak i s holandským výběrem. Švédský tým anytime pak podlehl ukrajinské síle 7-16 a o první místo ve skupině tak měl rozhodnout zápas mezi MYM a Na´Vi.



Meet Your Makers - moddii v dobré náladě, postoupí přes Concode vítězové zimního DH?

Na mapě de_inferno se mělo určit, kdo získá první spot a vyhne se tak těžší cestě pavoukem. Natus ale nenechali nic náhodě a postarali se o pojištěné vítězství 16-10 a dosáhnutí vrcholu ve skupině B.

Překvapení ze strany Concode

Tým, sestavený pro pobavení a zahrání si na největším LAN turnaji světa sebral dech snad všem sázejícím. Concode svůj skvělý vstup do turnaje prokázali jasnou výhrou nad švédskou sekcí Begrip. Turečtí Dark Passage nepotvrdili roli černých koní a taktéž podlehli síle týmu, který se skládá z jádra neaktivních PlayZone.se.

SK Gaming rozebrali Begrip 16-2 a nad tureckým celkem zvítězili 16-11. Ukázali ale, že i čerstvý vítěz IOL se dá potrápit. Concode pak ve vzájemném zápase doslova šlápnuli na plyn a dovolili "SKčkům" pouhých sedm bodů. Concode se tak nečekaně stali vítězi skupiny C a jejich cesta pavoukem tak snad bude snažší, neboť se vyhnuli jisté ukrajinské smrti jménem Natus Vincere.

H2k a mTw jdou dál

Poslední skupina se hrála až v těchto pozdních večerních hodinách. Dánský celek Mortal Team Work byl jako vždy pasován na jednoho z favoritů turnaje, jediný, kdo jim cestu za vítězstvím ve skupině mohl překazit, byli švédští H2k Gaming.


Mortal Team Work - Dokráčí k titulu i s aveho "speciálními" sluchátky?

Dánové porazili své první dva soupeře, francouzské Against All Authority a belgické Antwerp Aces, jasně 16-4 a 16-3. H2k Gaming se se svými soupeři také nemazlili a nadělili jim 16-1 a 16-9.

Ve vzájemné konfrontaci pak předvedl lepší soustředění dánský klan a jednoznačná výhra 16-3 je posunula na první místo ve skupině.

Zápasy play off

09:00{#Švédsko} fnaticvs{#Švédsko} H2k GamingSázky & HLTV
09:00{#Švédsko} Meet Your Makersvs{#Švédsko} ConcodeSázky & HLTV
12:00{#Francie} Fair Fragvs{#Dánsko} Mortal Team WorkSázky & HLTV
12:00{#Ukrajina} Natus Vincerevs{#Švédsko} SK GamingSázky & HLTV

Nezapomeňte si vsadit na zápasy play off, už zítra se dozvíme jméno vítěze DreamHack Summer 2010. Skvělé fotogalerie naleznete na stránkách HLTV.org a Fragbite.se.