Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: 1. kolo dohráno

26. 9. 2010 | 10:27 StarCraft 2
První kolo Evropské kvalifikace na Intel Extreme Masters ve hře StarCraft II je již za námi a my se tak můžeme podívat, jak dopoadlo. Jediným českým zástupcem byl hráč domácího powerhousu, eSuby, h34D_hUnT3R.
Výchozí obrázek

První kolo Evropské kvalifikace na Intel Extreme Masters ve hře StarCraft II je již za námi a my se tak můžeme podívat, jak dopoadlo. Jediným českým zástupcem byl hráč domácího powerhousu, eSuby, h34D_hUnT3R.

V prvním kole této kvalifikace narazil jediný český zástupce h34D_hUnT3R na belgického hráče s přezdívkou sunshiNe. Ten však nebyl skvěle hrajícímu h34D_hUnT3Rovi rovnoceným soupeřem a domácí talent si s Belgičanem hravě poradil v poměru 3:1. h34D_hUnT3R tak postoupil do další fáze tohoto turnaje, gratulujeme!

Tento článek je zaměřen na druhou fázi 1. kola, ve kterém však nebyl žáden český zástupce. V tomto kole jsme mohli vidět mnoho známých a ostřílených borců, jmenovitě třeba elitní SjoW, legendární Draco a další.

Někteří hráči odehráli opravdu skvělá utkání, ve kterých nechyběly strategické perly a nádherné manévry, díky kterým se často podařilo vyhrát celý zápas.

Nejtěsnějším a zároveň i nejnapínavějším zápasem se stal překvapivě match mezi favorizovaným SjoWem, který se postavil proti Rumunovi s přezdívou Spook. Očekávalo se, že SjoW si se Spookem snadno poradí, avšak opak byl pravdou. SjoW narazil na silný odpor ze strany rumunského hráče, který nehodlal Švédovi darovat ani pohý pixel na mapě. Zápas se vedl v napínavém tempu zejména proto, protože oba hráči nastoupili do zápasu za stejnou rasu – Terrany.

SjoW prohrál hned první mapu, avšak dokázal se do zápasu vrátit a vyhrál hned dvě mapy po sobě. Stav utkání byl tedy 2:1 a Švédovi zbýval jeden jediný bod, aby si odnesl cennou výhru v podobě postupu. Spook  však dokázal zabojovat a odvrátil nepříznivý stav zápasu. Stav celého utkání byl tedy 2:2 a do poslední chvíle se nevědělo, který z těchto dvou borců odejde s prázdnou a který postoupí. Na řadě tedy byla pátá, rozhodující mapa.

V té si však SjoW již nedovolil udělat žádnou chybu a také nedovolil Spookovi jakékoli další možné překvapení, které by vedlo k zvratu v utkání. Nakonec si SjoW s Rumunem poradil a vyhrál celý zápas v poměru 3:2. Oba borci však podali neuvěřitelný výkon, rozhodně doporučujeme replay celého utkání – stojí to za to!

Druhá fáze prvního kola tedy nabídlo zajímavé zápasy a momenty. Jak tedy vypadaly všechny zápasy v této části 1. kola? 

{#Itálie} LoZ

2-0

{#Velká británie} Ourk

{#Španělsko} EthaN

3-1

{#Polsko} Draco

{#Švédsko} SjoW

3-2

{#Rumunsko} Spook

{#Dánsko} ChewbroCColi

3-1

{#Turecko} BLooD.ASUS

{#Ukrajina} Bly

1-2

{#Portugalsko} Solid

{#Finsko} Sein

3-0

{#Řecko} Moutas

Jak sami vidíte, některé z utkání byly odehrány systémem na 2 vítězné zápasy. Podle posledních informací se takto domluvili hráči mezi sebou.