Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představujeme vW.iTechnology.cz

18. 4. 2011 | 11:38 Counter Strike 1.6
Pokračujeme v představování účastníků Mistroství České republiky v počítačových hrách a po FeW GamerS přecházíme k Virtual World iTechnology.cz. Jak je na tom tým, který si ještě donedávna říkal Take free tour?
Výchozí obrázek

Pokračujeme v představování účastníků Mistroství České republiky v počítačových hrách a po FeW GamerS přecházíme k Virtual World iTechnology.cz. Jak je na tom tým, který si ještě donedávna říkal Take free tour?

Od začátku roku 2011 se na scéně objevilo mnoho nových týmů, jedním z nich je i jedna ze sestav organizace Virtual World, jenž se na vrcholovou akci dostala díky skvělému umístění na Mezihernovém turnaji. Take free tour, jak si dříve hráči okolo Pavla "salva" Filipa říkali, se během tři měsíců vyšvihli na postrach scény a zaslouženě si říkají o post černého koně turnaje. Tým zkušnosti má, důležité ale bude, jak si poradí s konkurencí. Co na to ale říká samotný kapitán?

Salvo, předem chci tobě a tvému týmu pogratulovat k postupu na MČR. Jak vypadal víkend u vás? Trénovali jste?

Ahoj, díky. O víkendu nikdy nehrajeme, takže se spíš se spoluhráčema (a zároveň protihráčema) občas potkáme na mixu. Nemáme rádi víkendový hraní, a poslední (a taky asi první) jo pořádnej trénink jsme měli někdy v prosinci, když už se mám k  našemu tréninku vyjádřit.

MČR začíná už za necelý týden, změnil se nějak váš herní režim? Dáváte hraní víc než předtím?

Spíš míň. Když jsme se snažili přes clanbase nebo meziherňáky kvalifikovat, určitě jsme hráli víc. Ale ono to bude taky hodně daný anthraxovou častou prací, hex nemůže ve středy, navíc se hrálo playoff extraligy a to se ho taky týkalo víc než by se nám líbilo. Nejen oni dva, všichni jsme toho měli poslední cca měsíc a půl plný kecky a tak tak jsme zvládli odehrát ligový zápasy - postup je z tohohle ohledu docela překvapení.

S jakými ambicemi tedy jedete na MČR?

To ještě nevíme. Možná bude záležet, jak a jestli vůbec si to ještě zahrajeme přes týden. Určitě si ale nechcem udělat ostudu. Co je jistý tak si jedeme zahrát aspoň devět map. Každá další už nebude jen pro nás ale i pro ostatní týmy existenční, takže doufám, že při tom i mezi hraním stihneme pokecat s kamarádama a určitě se hodně pobavit :)

Cítíš rivalitu ze strany druhého Virtual World týmu, který se na MČR kvalifikoval také?

Necítil jsem jí doteďka, necítim jí ani teď. S blixem jsme hodně dlouho kamarádi a i s ostatníma se tak nějak známe. Máme každý svoji vlastní sponzorskou firmu, takže si nelezeme do zelí ani peněz. K tomu že se kvalifikovali jim samozřejmě gratuluju, stejně jako dalším 14 týmum, ale to je tak všechno. Co se tagu týče, to mi taky nevadí, klidně můžou mít všichni muj nick, na to ve hře nekoukám. Vyloženě rivala jako je Sparta a Slavie nemáme, ale  jak má panáček jinou barvu než je ta naše, budeme se je snažit trefit. Asi tak.))

Jak si představuješ, že na místě zahrajete? Myslíš, že potrápíte většinu účastníků a budete hrát o postup alespoň do druhé části play off?

Jo tak :) Jen do druhýho kola? Takhle - vědět, že se dostaneme jenom do druhýho kola, tak tam snad radši ani nejedeme :D Máme to daleko a hrát spolu nás docela baví, takže proč si to kazit někde na začátku. Jedna věc je, že každej, kdo tam jede, už umí střílet a většina zúčastněných u tý hry i trochu myslí, takže těžký to určitě bude, ale na lanky jezdim hrozně rád (a kluci asi taky) a to pravý přichází až v těch pozdějších fázích, takže bych nerad jen přihlížel, až budou ve WB 2 a v LB 4 týmy. Pak už je každý kolo hodně důležitý a každý zápas loterie. Tam bych nechtěl abysme s klukama chyběli. TFT (z nostalgie) mezi posledníma šesti v turnaji, to by mělo grády, pak by se vidělo, ikdyž i to tvý zmiňovaný druhý kolo playoff nebude nic lehkýho.  Žádný cíle, či milníky si určitě nestavíme, jedem tam bez tlaku. Nějaký bonusy nám vedení připravilo, ale ani tim se nechceme zatěžovat. Jedem si zahrát a porazit koho jen to půjde, jinak to ani brát nejde, ten turnaj bude podle mě těžkej i pro superfavorita jako je eSuba.

Sám jsi naznačil jak bude turnaj vypadat, souhlasíš se skupinovým systémem turnaje? Tedy s tím, že budete rozřazeni do dvou skupin po osmi? Myslíš si, že se tak doopravdy určí ten nejlepší tým?

Systém se mi líbí. Pokud nebude žádnej seeding a týmy se rozlosujou náhodně na místě, jsou to pro každýho úplně stejný podmínky - pokud se nebude rozsazování dělat podle nějakejch "výkonnostních předpokladů" jak řekl Soptík v pořadu, výkonnost mají všichni účastníci vysokou, jinak by se tam ani nedostali. Je fajn, že si každý tým zahraje tolik zápasů, i pro ty méně úspěšné to bude zážitek. No a vítěz nakonec stejně bude muset porazit všechny. Ale určitě se nejlepší tým neurčí na základě skupin. Ten nejlepší tým se bude muset prostřílet pavoukem, ve skupinách o tak moc nejde, kolikrát už jsme viděli např. eSubu prohrát zápas ve skupině a potom vyhrát celý turnaj. Takže nikoho určitě prohra ve skupině nebude důvod k velkýmu smutku. Navíc kolikrát už jsem už viděl taktizování před koncem skupin typu "když teď prohrajeme, nebudeme mít v pavouku ty, ale ty ..." to se taky může objevit, takže skupinový zápasy a jejich vypovídací hodnota je přinejmenšim diskutabilní. :) Ale prozatim to vypadá dobře, se systémem jsem spokojenej, bude to jízda

MČR bude mít velkou prestiž, který tým ovšem ty považuješ za jasného outsidera?

Tak tohle je jasná podpásovka. Vypískám a pořádně od plic vynadám každýmu, kdo neumí pít a přežene to jak někteří na letním QD, stejně tak ostatní projevy tuposti předem odsuzuju k přísnýmu trestu. Každý může překvapit, abych se ale otázce tak moc nevyhýbal, mimo nás (taky rozhodne nejsme žádní favoriti, protože to slušně kotvim) tam jedou slovenští "0nly for 0nething" a popravdě je vůbec neznám, netroufám si tvrdit, že budou poslední, nebo špatní, ale asi bych si dokázal vsadit, že celý turnaj nevyhrajou.

Rád si pospíš před důležitými zápasy?

Rád se hodně vyspím přes noc. Pokud jsem vyspalej (ikdyž karimatka a spacák nejsou z mýho pohledu ideál) ideální rozehra je silný kafe a pár stovek na dmku, pak ještě nějaký lehčí hecování s klukama a hraje se mi dobře. Doufám, že tam bude na spaní dost klidu :)

Snad se vám zadaří a já doufám, že to dotáhnete daleko. Držím vám palce salvo a těším se na vás!

Jo díky, taky se těšíme. Chtěl bych každýmu popřát šťastnou cestu, ať se tam sejdeme bez nehod, jezděte opatrně :) A chtěli bysme určitě poděkovat za všechnu podporu, který se nám dostalo od rodin ve formě výdrže, trpělivosti a tolerance a taky sponzorům, za jejich důvěru a finančně materiální zajištění :) Těšíme se na vás TFT -> iT

Virtual World iTechnology.czTip na umístění dle PLAYzone.cz - 9. místo
{#Česká Republika} Pavel "salva" Filip
{#Česká Republika} Martin "wild" Zajíček
{#Česká Republika} Martin "hex" Kufa
{#Česká Republika} Štěpán "stepa" Kuba
{#Česká Republika} Lukáš "anthrax" Ludvík

Úspěchy

3. místo MZH 01/2011
3. místo SteelSeries CB
4. místo MZH 02/2011

Zdroj: MČR
Štítky: MČR 2011