Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: CZZZECH mistrem ve FIFA11!

26. 4. 2011 | 09:13
O víkendu 23. a 24. dubna hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic oficiální Mistrovství České republiky v počítačových hrách, a jak všichni ví, na seznamu soutěžních titulů byla také FIFA 11. Kdo překvapil, kdo zklamal a kdo si nakonec odnesl ceny v hodnotě 25000Kč?
Výchozí obrázek

O víkendu 23. a 24. dubna hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic oficiální Mistrovství České republiky v počítačových hrách, a jak všichni ví, na seznamu soutěžních titulů byla také FIFA 11. Kdo překvapil, kdo zklamal a kdo si nakonec odnesl ceny v hodnotě 25000Kč?

Soupiska účastníků byla opravdu našlapaná a výhry v podobě počítače ION2 od HAL3000, netbooku Toshiba, procesoru Intel i7, medailí, poháru, plakety, triček Royal Flush a kšiltovek eSuba snažení všech účastníků ještě více umocnily. Však v akci jsme mohli vidět například legendu Koozyho, který zároveň obstarával komentování zápasů, bronzového bl4ck_p0inta z WCG 2010, čtvrtého Snkrjana ze SEC 2010 nebo naděje klanu eXtatus Kubela a Kuzu.

Ti sice ze základních skupin postupovali s nejvyšším počtem bodů ze všech, ale velmi brzy doplatili na jejich časné zaváhání ve Winners Bracket, kdy Kubel v LB vyřadil právě kolegu Kuzu a následně nestačil na rozjetého REPULZIONA, takže se se soutěží rozloučil také. V průběhu celé soutěže ale dominoval někdo, koho jsme dosud nezmínili, a to CZZZECH, který sice ve skupině třikrát remizoval, ale v rámci celého MČR nakonec ani jednou nepoznal hořkost porážky.

Ve WB totiž shodně 2:0 na zápasy vyřadil postupně Arctica, majkynsona, Snkrjana a ve finále pak 2:1 bl4ck_p01nta. Ten mohl dostat šanci na repete vzápětí, jenže nezvládl rozhodující duel LB se Snkrjanem a po výprasku 1:5 se musel spokojit s dalším bronzem. V Grand finále, které se odehrálo na hlavním pódiu s živým online streamem a komentářem Koozyho, jsme tak viděli dva Honzy - Jana Vilímka a Jana Šenkýře.

Nešlo jen o střet nastupující hvězdy s momentálně již superstar naší scény, ale i o zápas dvou odlišných stylů. Snkrjan totiž nastupuje v dresu Realu Madrid (do druhého zápasu šel s Anglií) a na dnešní zvyklosti hraje možná až překvapivě stále na klávesnici, zatímco CZZZECH je jedinečný v tom, že jako jeden z mála hraje za reprezentaci Francie, ale využívá možností gamepadu. Zápas získal na pikantnosti ještě díky skutečnosti, že Šenkýř přesně před finálovým zápasem obdržel od týmu Cracked Gaming finanční nabídku za obléknutí dresu na pódiu, kterou přijal a nebylo to tedy pouze hráč proti hráči, ale i klan versus klan. Vilímek totiž zastupuje známé FeW Gaming.

Samotné finále, které se hrálo BO5 (na tři vítězné, ale CZZZECH měl díky postupu z WB už výhodu jednoho bodu), pak bylo kompletně v režii Jana Vilímka, jenž nic neponechal náhodě a zlato si zajistil už v prvních dvou zápasech, nebo-li nejrychlejší možnou cestou. Konečné pořadí tedy vypadá: 1. CZZZECH, 2. Snkrjan, 3. bl4ck_p01nt. Gratulujeme!

Štítky: MČR 2011, CZZZECH