Přejít k hlavnímu obsahu

Můj den v křesle hokejového manažera

24. 5. 2011 | 13:25 Všechny hry
(placená inzerce) Je 7:00 hodin ráno a právě se ozval na mobilu ten nechtěný tón. Ano, je to budík, který mi nemilosrdně oznamuje, že je čas jít do práce. Rozlepit oči, jdu na záchod, omyji se, obléknu a ještě mi zůstalo pár minut před tím, než odejdu. Zapnu počítač a podívám se, co je nového v mém hokejovém týmu.
Výchozí obrázek

(placená inzerce) Je 7:00 hodin ráno a právě se ozval na mobilu ten nechtěný tón. Ano, je to budík, který mi nemilosrdně oznamuje, že je čas jít do práce. Rozlepit oči, jdu na záchod, omyji se, obléknu a ještě mi zůstalo pár minut před tím, než odejdu. Zapnu počítač a podívám se, co je nového v mém hokejovém týmu.

Můj hokejový tým je již několik měsíců mou velkou radostí. Od okamžiku, kdy jsem se zaregistroval na www.hrajhokej.cz a vytvořil jsem si tam vlastní virtuální tým, mám o zábavu a napětí postaráno. Rychle se přihlašuji a vidím, že týmový lékař mi poslal jobovku. Ach, další zranění, naštěstí jen na pár dní a hráč bude moci se sebezapřením nastoupit. Další zpráva mi oznamuje, že jsem prodloužil smlouvu s mou brankářskou jedničkou. Plat mu opět šel nahoru, ale zaslouží si to. Vždyť mě dostal do playoff.

A už je čas jít do práce. Vypínám počítač a odcházím. V práci se podívám na maily od klientů, něco zařídím, a když mám chvíli čas a šéf je mimo, zapínám PowerPlay Manager a podívám se na analýzu mého dnešního soupeře. Vidím, že rád mění taktiku, ale měl bych ho porazit. Uvidíme. Trochu si ale pozměním formace, neboť ta druhá pětka v poslední době nic nehraje. Neustále vyprodukuje nějaký faul a vůbec neboduje.

Sestava připravena, co teď? Podívám se na trh, zda-li tam není nějaký kvalitní hráč za rozumnou cenu. Potřeboval bych posilu na pravé křídlo do druhého útoku. Tam je moje slabina. Měl by to být hráč, který má potenciál zlepšovat se. Nepotřebuji někoho, kdo už za dvě sezóny nebude ani dost dobrý na to, aby hrál ve čtvrté pětce. Našel jsem na trhu celkem zajímavého hráče, ale uzávěrku má v noci ve tři hodiny. To abych si nastavil budík. V noci se o něj v aukci pobijeme s jinými nespavci. Jelikož půjde v noci, odměnou za méně spánku by mohla být nižší cena. To mi vyhovuje. Zpět do práce. Už se těším, jak přijdu domů a podívám se na můj dnešní zápas. Vždyť jde o postup do semifinále ligy.

Je pět hodin a můžu jít konečně domů. Doma se znovu přihlašuji na www.hrajhokej.cz a jen těsně stíhám doma zapnout přímý přenos ze čtvrtfinále playoff. S napětím sleduji, jak se můj brankář zase činí. Jeden zákrok za druhým. Jen ti útočníci by se mohli konečně probrat. Gól, konečně. Kapitán mužstva od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě a využil naši první přesilovku v zápase. Nakonec vyhráváme po velkém dramatu 3-2 po prodloužení a ujímáme se vedení v sérii. Venku ale budeme muset zahrát lépe, pokud chceme uspět.

Po zápase studuji report ze zápasu. Počet vyloučeni byl přijatelný. Dnes bodovala i druhá formace, takže mohu být spokojený. Zítra série pokračuje druhým zápasem. Ponechám vítěznou sestavu nebo udělám nějaké změny? Zítra se rozhodnu. Dnes už jen nastavím trénink na další den. Někteří hráči by mohli trochu potrénovat střelbu, jiní zase třeba zlepšit techniku. Už to musím zavřít, protože mě otravuje moje milá. Slíbil jsem jí, že půjdeme do kina. Ještě stíhám nastavit budík na 2:55, abych mohl koupit to pravé křídlo. Možná už zítra překvapím soupeře svou novou posilou ...