Přejít k hlavnímu obsahu

SteelSeries KoTH #8 - Zergská invaze

26. 5. 2011 | 19:16 StarCraft 2
Historický okamžik se udál na kopci "SteelSeries". Poprvé se k vrcholu škrábala zergská armáda. Za soupeře měla klasické terranské okupanty, kteří se z kopce ještě nehnuli. Jejich počínání jsme pozorně sledovali z uctivé vzdálenosti a tak bude snažení roje navždy zaznamenáno. Kromě boje o klíčovou pozici, byla v sázce i kořist. Ta měla jako vždy hodnotu 40 euro.
Výchozí obrázek

Historický okamžik se udál na kopci "SteelSeries". Poprvé se k vrcholu škrábala zergská armáda. Za soupeře měla klasické terranské okupanty, kteří se z kopce ještě nehnuli. Jejich počínání jsme pozorně sledovali z uctivé vzdálenosti a tak bude snažení roje navždy zaznamenáno. Kromě boje o klíčovou pozici, byla v sázce i kořist. Ta měla jako vždy hodnotu 40 euro.

kothPůvodně to ovšem mělo být jinak. Vítězem osmého turnaje SteelSeries King of The Hill byl totiž {#Česká Republika} Rikytan, který ve finále porazil {#Česká Republika} DeViLa. Jenomže z osobních důvodů Terranský hráč od své výzvy krále {#Česká Republika} PredYho ustoupil a tak řada přišla právě na {#Česká Republika} DeViLa. Ten navíc vyhrál i turnaj minulý, takže pokud by mu to tentokrát nevyšlo, dostane ještě jednu šanci.

koth


Jak již bylo řečeno, je to první případ, kdy se o trůn pere hráč Zergů. Dosud to byla vždy záležitost Terranů a Protossů. A aby toho nebylo dost, na trůn se zatím pokaždé dostali terranští hráči, konkrétně 4x {#Česká Republika} Rikytan a 3x {#Česká Republika} PredY. Někdo by už měl ty diktátory sesadit a na řadě byl {#Česká Republika} DeViL. Nejlepší český Zerg se utkal s nejlepším českým Terranem.

kothTestbug se stal první mapou tohoto souboje. Oba hráči zvolili velice rychlou expanzi, což neuniklo oběma scoutům. DeViL ucítil příležitost a rozhodl zaútočit s velkým počtem zerglingů. PredY nestihl dostat SCVčka ke svému bunkru a ten, i když plně naložen mariňáky, rychle padl. Terranský hráč na nic nečekal a psal GG.

DeViL rozhodně nehodlal hrát v kothrukavičkách. Své vedení mohl potvrdit na mapě Xel Naga Caverns. Po rychlé expanzi, kterou tentokrát jeho soupeř neopětovat, se rozhodl zergský hráč o push s několika roachy. Ti sice nenadělali tolik přímých škod, ale pozdrželi položení PredYho expanze. Po příchodu tanků se karta na bojišti obrátila. PredY si byl vědom své ekonomické ztráty a rozhodl se pro útok s celou svou armádou. Ta byla sice zničena, ale DeViLovi ztráty byly stejně velké a navíc přišel o spoustu dron. Oba hráči si vyměnili několik útoků, ovšem konečnou výhodu získal PredY. Ten se postupně přiblížil k expanzi svého týmového kolegy a zasadil mu smrtelnou ránu.

kothBylo srovnáno. DeViLovou odpovědí bylo vybráni mapy Terminus Re, což byl jasná známka macro hry. Opět se opakovala situace z první mapy, ovšem tentokrát nechtěl PredY připustit nějaké nepříjemnosti. DeViL se ovšem do žádného útoku nedopustil. Místo toho šel do rychlých mutalisků. K jeho smůle ho PredY v leteckých operacích předběhl a drop mariňáků nadělal spoustu škod. Následovala klasická hra TvZ. Na jedné straně mariňáci, tanky a thoři, na straně druhé speedlingové, banelingové a mutové. Agresivnější byl Zerg, zatímco PredY odpovídal dropmi. V závěrečné bitvě se ovšem DeViLovi nepodařilo prorazit obranu soupeře a byl nucen boj vzdát.

PredY otočil vývoj zápasu a rozhodnutí mohlo padnout na Thekoth Shattered Temple. Prvním krok předvedl právě aktuální Mistr republiky. Jeho bunker rush se ovšem nesetkal s úspěchem. Naopak DeViL hrál celou hru velmi aktivně a neustále obtěžoval svého soka. PredY se v průběhu hry opět zmohl pouze na několik dropů, i když efektivních. Klíčový okamžik nastal, když se zergská armáda převalila přes zadní kameny u druhé expanze Terrana a hravě si poradili s obranou i samotnou expanzí. V tu samou dobu drop PredYho vyhladil main DeViLa ale tomu to očividně nevadilo. Po ztrátě těžby se pustil PredY do zoufalého protiútoku, ale neměl šanci a velmi krátké přestřelce bylo rozhodnuto.

kothVyrovnáno. Napínavý souboj se dočkal páté mapy. PredY záhajil hru stejně jako minule, ovšem tentokrát jeho bunker rush vyšel a DeViL byl donucen k razatnímu kroku. Připravoval se na baneling bust. Wall se sice podařilo prorazit, ale PredY měl v mainu asi 6 dalších bunkrů, které nebylo jak zlikvidovat. V to samou dobu dokončil terranský hráč cloak pro banshee a to už by vyhrálo hru samo o sobě. Po odražení útoku již byla situace jasná a nic na tom nemohla změnit ani zlatá expanze, kterou DeViL zabral.

{#Česká Republika} PredY udržel trůn a vyrovnal počet vítězství svého předchůdce {#Česká Republika} Rikytana. Před něj se může dostat již velmi brzy. Oba aktéry tohoto finále totiž čeká odveta ve finále devátého turnaje.

Štítky: KoTH