Přejít k hlavnímu obsahu

SteelSeries KoTH #9 - Zergská odveta

28. 5. 2011 | 20:17 StarCraft 2
Zpoždění, které nabral turnaj SteelSeries KoTH, je minulostí. Díky dohrání finále devátého turnaje je jižvše aktuální. Každopádně, minulý finále bylo odvetou za finále předminulé. Opět se na kopec škrábali Zergové, kterým se minule nepovedlo vyhnat z kopce terranskou armádu. Odveta slibovala velkou podívanou a to nejen proto, že se hrálo o 40 euro.
Výchozí obrázek

Zpoždění, které nabral turnaj SteelSeries KoTH, je minulostí. Díky dohrání finále devátého turnaje je jižvše aktuální. Každopádně, minulý finále bylo odvetou za finále předminulé. Opět se na kopec škrábali Zergové, kterým se minule nepovedlo vyhnat z kopce terranskou armádu. Odveta slibovala velkou podívanou a to nejen proto, že se hrálo o 40 euro.

kothO trůn se utkali dva hráči eSuby a to současný král {#Česká Republika} PredY a vyzyvatel {#Česká Republika} DeViL. Z minulého zápasu vyšel vítězně PredY, když vyhrál 3:2. DeViL mu tak tuto porážku mohl vrátit. Narozdíl od minulého finále byl DeViL v devatém turnaji právoplaným vyzyvatelem, protože se stal vítězem kvalifikačního turnaje.

koth

Na vítěze tohoto duelu čeká další vyzyvatel, kterým je {#Česká Republika} Harpner z nEophyte. Ten se stal vítězem jubilejního desátého turnaje, který se navíc hrál s novým maplistem

kothStejně jako minule, začalo i toto finále na mapě Testbug. I tentokrát jako reakci na fast expanzi zahájil jeden z hráčů útok, ovšem v tomto případě to bylo opačně. PredY začal se svým bunker rushem. Ten značně zkomplikoval život DeViLovi, i když materiální ztráty nebyly nijak velké. Vědom si své možnosti, rozhodl se PredY po postavení vlastní expanze jít do dalšího pushe. Velká skupina mariňáků byla to pravé na to, co chystal zergský hráč, protože ten se pustil do rychlých mutalisků a neměl nic na obranu. Po krátkém boji se tak PredY ujal vedení.

DeViL si vybral The Shattered Temple, ale pozice na kterých kothse oba hráči objevili asi nebyly takové, jaké by si zergský hráč přál. Původní vývoj hry byl velmi podobný tomu, který jsme viděli na mapě předešlé. Tentokrát ovšem udělal PredY ještě méně škod než minule. Dalším krokem terranské hráče, byli jeho pověstné blueflame heliony. Než byl nájezd odražen, bylo upáleno velké množství dron. Protiútok zakopaných infestorů byl detekován a beze ztrát odražen. Již od pohledu měl lepší pozici PredY a ten ji dokázal využít. Postupně se posunoval s tanky k soupeři. Vždy, když to vypadalo že bude útok odražen, zapracovalo PredYho macro a nové posily situaci obrátily. Po zničení všech základen Zerga bylo rozhodnuto.

kothPredY byl krůček od jasného vítězství, ovšem DeViL ještě nehodlal házet flintu do žita. Vybral si Terminus Re, kde měl poslední šanci otočit průběh zápasu. Začátek zápasu probíhal poměrně klidně. První akce nastala až při dropu PredY na druhou expanzi DeViLa, ale ten mnoho škod nenadělal. Oba hráči začali masovat armádu a už se jen čekalo, kdo odpálí soudek s prachem. Nakonec to byl PredY, který zahájil postup. DeViL na to okamžitě zareagoval a se svými ultralisky způsobil soupeři spoustu škod. Následně došlo na base trade, ve kterém se lépe dařilo zergské armádě. Oba hráči si anihilovali těžbu a tak se bojoval s tím co bylo k dispozici. Lépe své armády využil DeViL, především díky healu ultralisků, a stáhnul vedení soupeře na 2:1.

PredYho první volbou byla nejmenší mapa v maplistu, kothkonkrétně tedy Pawn Re. První krok udělal opět terranský hráč, tentokrát se ovšem jeho bio push nesetkal s pochopením u speedlingů a banelingů. Následná hra byla poměrně klidná, až na občasné dropy Terrana. Jeden takový se ovšem ukázal být klíčovým. 4 naplněné výsadkové lodě byly sestřeleny na zpáteční cestě za pomoci fungalu. Věci následně vzali rychlý spád. Jako obrovská zelená vlna se zergská armáda převalila přes méně početnou a hlavně nepřipravenou terranskou obranu a PredYmu nezbylo než opustit hru.

kothObrovský a nečekaný comeback se blížil. Klasická mapa Xel Naga Caverns se stala místem posledního soudu. Hru zahájili opět PredYho blueflame helioni, kteří nadělali spoustu škod. Následná hra byla plná akce na obou stranách. Původně měl převahu PredY, ale jakmile se objevili ultraliskové byly šance vyrovnány. V následné bitvě se ovšem nepodařilo prorazit terranskou obranu. Celou hru rozhodlo brilantní micro PredYho, který dokázal umicrovat skupinu mariňáků před ultalisky. Svou převahu již neztratil a mohl se radovat z další obhajoby trůnu.

{#Česká Republika} PredY opět udržel trůn a překonal {#Česká Republika} Rikytana v počtu triumfů. Aktuální Mistr republiky se stává králem již popáté. {#Česká Republika} DeViLovi se ani napodruhé napodařilo svého týmového kolegu porazit a zatím jedinou rasou, která se drží na trůnu, jsou Terrani. PredYho čeká v příštím kole již zmiňovaný {#Česká Republika} Harpner.

Štítky: SteelSeries KoTH