Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Liga LAN finále ZOOM: eEriness

11. 6. 2011 | 03:36 Counter Strike 1.6
Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako na poslední se zblízka podíváme na eEriness.
Výchozí obrázek

Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako na poslední se zblízka podíváme na eEriness.

Kdo by neznal eEriness, tým složený ze špičkových hráčů, kterým ovšem chybí jedna zásadní věc, a to motivace k tréninku a časté účasti v různých turnajích. Ty největší akce si ovšem kluci ujít nenechají a je až ku podivu, že i přes svůj přístup dokáží aktivní československé špičce často pořádně zatopit.

Bez práce nejsou koláče

Sestava eEriness se během posledního půl roku téměř neměnila, nebyl pro to snad ani důvod. S ohledem na aktivitu členů by se výsledky sekce dali označit nejlépe jako nad očekávání. Jediná věc, se kterou se tým musel, a pravděpodobně stále ještě potýká je nestabilita výsledků. To však při počtu sedmi hráčů, kteří se různě střídají není nijak zvláštní.

Jak už jsem řekl na začátku, eEriness se oproti jiným týmům neúčastní většiny menších akcí, vidět je tak narozdíl od jejich zítřejších konkurentů nemůžete na mezihernových turnajích nebo v turnajích SteelSeries King of the Hill. Není však pravdou, že se konkrétní hráči v turnajích vůbec neobjevují, často však hrávají v různých mixech pod jinými názvy. Výsledky těchto mixů však uvádět nebudu, protože mi nepřijdou k této akci příliš relevantní. Zaměřím se tedy na turnaje, jichž se tým zúčastnil v plné sestavě a s tagem eEriness.

Letem světem s kulometem

První významější akcí eEriness v letošním roce bylo finále první sezóny GIGABYTE ligy, kam se dostali rovnou ze skupin, když obsadili druhé místo za eSubou. Na samotném finále se klukům z eEriness vůbec nedařilo a museli tedy odjet s prázdnou, když nevyhráli ani jeden ze tří zápasů. Podruhé se eEriness letos ukázali až na jarním LanCraftu, kde se jim dařilo o poznání lépe. Do play-off postoupili z prvního místa, když ve skupině neztratili ani jeden zápas. Vítěznou sérii eEriness však přerušili hned v prvním kole WB corps.sk. V opravném pavouku se pak eEriness dostali až do semifinále. Tam na ně už ovšem čekali FeW-GamerS, kteří jim vrátili prohru ze skupin stejnou měrou a eEriness se tak museli z turnaje pakovat. O pouhých čtrnáct dní později se eEriness ukázali na Mistrovství české republiky. S sebou si přivezli exkluzivního hosta Ivana "Dev1" Lazarova. Ani zde si nevedli špatně a dokázali se umístit v horní polovině tabulky. Stále to ovšem není standart, který bychom od týmu s tak zvučnými jmény očekávali. V play-off druhé GIGABYTE ligy se klukům naopak vedlo více než dobře a své místo na LAN finále získali na úkor nEophyte, kteří o ně museli posléze bojovat v opravném pavouku.

A jak to vypadá dnes?

Vedle namotivovaných soupeřů inklinují eEriness k označení za outsidery. Těžko říct, jak si tým, který oproti ostatním postupivším vídáme tak málo, zítra poradí. S trochou nadsázky bych si dovolil tvrdit, že nejpodstatnějšími faktory určujícími zítřejší výkon eEriness budou kvalita spánku a noha, kterou ráno vykročí z postele.

Sestava eEriness na GIGABYTE LAN finále:

{#Česká Republika} Michal "rasan" Davitkovski
{#Česká Republika} Jan "ufo" Klabačka
{#Česká Republika} Lumír "Demo" Skotnica
{#Česká Republika} Petr "petras" Funk
{#Česká Republika} Ondřej "bamik" Bisták