Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Liga LAN finále ZOOM: nEophyte

11. 6. 2011 | 01:57 Counter Strike 1.6
Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako třetí si pod drobnohledem prohlédneme nEophyte.
Výchozí obrázek

Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako třetí si pod drobnohledem prohlédneme nEophyte.

Sestava okolo Tomáše "zEro_" Bojanovského se na scéně už pěkných pár neděl pohybuje. Hráči týmu nEophyte, alespoň větší část z nich, by se dali označit za jedny z průkopníků hraní Counter Strike u nás. Pokaždé, když se dali dohromady, okamžitě útočili na nejvyšší příčky, ve svém posledním comebacku však měli značně stíženou pozici, když do zpět do hry vstoupili v období absolutní dominance eSuby. Během posledního půl roku však značně obměnili kádr a s mladou krví doplňující velezkušené mazáky se opět zapojili do bojů o pozici nejlepšího týmu u nás.

Střídáme, střídáme, střídáme!

Pravda je taková, že se nEophyte dlouho potýkali s nestálostí sestavy. V dresu nEophyte se střídalo hned několik hráčů a v jednu chvíli to došlo až tak daleko, že byli nuceni brát na oficiální zápasy hosty. Kdo by si nepamatoval na smurf GuardiaNa v minulém ročníku GIGABYTE ligy, jenž vedl k vyloučení nEph z ligy. Situace se však ještě několik měsíců zlepšit neměla.

nEophyte se sice nadále občas objevovali v turnajích King of the Hill a hráli v základní části GIGABYTE ligy, výsledky ovšem nebyly takové, jaké by nadšený fanoušek těchto legend očekával. nEph se nebyli schopni vymanit ze stínu eSuby a tehdy ještě spolu hrájících Fofos gaming, respektive snad ani neměli vůli s danou situací něco dělat. Vše se ovšem mělo brzy změnit.

Svítá se na lepší časy

S oznámením WCG kvalifikace a možnosti vypravit do Korei české zástupce hry Counter Strike se mnoho českých týmů otřáslo v základech. nEophyte nebyli vyjímkou. WCG přineslo novou motivaci a chuť hrát, zároveň však také znamenalo určité časové vypětí. Na pozici šestého hráče se z vlastního popudu přesunul Tomáš "small" Bortel a k triu zEro_, arsas a Pepik se připojili další "oldschooler" Lukáš "icewest" Vojáček a Martin "Trpaslik" Kindl, mladý hráč, který dříve rozdával hlavy například u Necroraisers ještě v sestavě Tomáše "jApkoO" Chyby. Nová krev zaznamenela úspěch už o dva týdny později, když s její pomocí nEph ukořistili bronzovou medaili na konkurencí nabitém Mistrovství republiky.

A jak to vypadá dnes?

Poslední výsledky nEph jsou poněkud rozporuplné. Dokázali sice sesadit eSubu z trůnu SteelSeries a dokonce jej proti ní i jednou ubránit, ale v kvalifikačním turnaji na WCG si nedokázali poradit se slovenskými iLteam a na posledním off-line turnaji, STORM the Front v Bratislavě, skončili až na čtvrtém místě. Nemyslím si, že by tyto výsledky nějak nEph shazovali, spíš dle mého názoru ukazují, jak je aktuálně špička naší scény vyrovnaná. 
Ze své pozice nemohu říci, zda tým začal hru opět, jak se říká, "fetovat" nebo si hráči prostě navzájem sedli a dokážou opět vyhrávat i bez výraznějšího trénování. Jedno je ovšem jasné, nEophyte jsou v plné parádě zpátky a bez debat pořadím na zítřejším finále pořádně zamíchají.

Sestava nEophyte na GIGABYTE LAN finále:

{#Česká Republika} Tomáš "zEro_" Bojanovský
{#Česká Republika} Milan "pepenzie" Gellebra
{#Česká Republika} Lukáš "BOONA-" Vojáček
{#Česká Republika} Martin "Trpaslik" Kindl
{#Česká Republika} Ondřej "arsas" Lhota