Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Liga LAN finále ZOOM: OX.Enermax

10. 6. 2011 | 19:35 Counter Strike 1.6
Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako druhé si na paškál beru OX.Enermax, kteří si místo na finále zajistili výhrou v semifinále Winner Bracketu nad eSinge.
Výchozí obrázek

Ku příležitost vyvrcholení druhé sezóny nejprestižnější Counter Strike ligy v rámci česko-slovenských portálů jsem si pro všechny čtenáře PLAYzone.cz nachystal menší "ZOOM" na čtveřici nejlepších týmů, které se již tuto sobotu střetnou na velkém finále v Brněnské herně PGCC Velký Špalíček. Jako druhé si na paškál beru OX.Enermax, kteří si místo na finále zajistili výhrou v semifinále Winner Bracketu nad eSinge.

Vedení týmu eXtatus mi doufám odpustí, že v rámci tohoto textu budu ignorovat nedávný přestup OX.Enermax pod jejich křídla a nadále je budu jmenovat jako OX, abychom se vyhnuli záměnám. OX jsou bezesporu momentální slovenskou špičkou a bez výhrad se mohou zařadit mezi nejlepší týmy na naší scéně.

Zrození hvězdy

OX se na scéně pod různými jmény pohybovali již delší dobu (například east! či beasts), dlouho však kráčeli takříkajíc ve stínu tehdejší slovenské špičky, týmu Fofos gaming. Po jeho rozpadu se však dostali do popředí a čas ukázal, že nová slovenská jednička má do chodu československé scény právo patřičně zasáhnout. Po akvizici Tomáše "benq1" Masaryka z rozpadnuvších Fofos gaming to pak platilo dvojnásob.

Již dříve OX, tehdy ještě jako east, předváděli velmi kvalitní hru. Důkazem toho budiž například třetí místo na březnovém mezihernovém turnaji. Od chvíle, kdy se k týmu připojil benq1, šly výsledky ještě výše. Ale to trochu předbíhám. Asi nejdůležitější akci letošního roku OX odehráli ještě bez něj. Přestože již předtím odehrál s OX například šestý KotH turnaj, na MČR jel ještě v barvách Fofosu, ukořistil tam tehdy krásné druhé místo. Samotní OX si ovšem vůbec nevedli špatně, když se dostali až mezi šestici nejlepších a poprvé tak na sebe výrazně strhli pozornost. Jejich putování opravným pavoukem ukončil až další ze zítřejších finalistů, tým nEophyte.

Po MČR se benq1 k OX definitivně připojil a týmu tak započala "zlatá éra". Od chvíle kdy se k týmu přidal totiž nebylo turnaje, kde by se kluci nedostali přinejmenším do semifinále. Směle se tak zařadili k oběma eSubám a nEophyte, týmům, jež momentálně můžeme pravidelně vídat na stupních vítězů. Avšak na zlato se jim zatím dosáhnout nedaří.

Ach, ta semifinále

Pokaždé, když už se OX blíží k vysněným stupňům vítězů, postaví se jim do cesty vždy právě jeden z výše zmíněných týmů. V semifinále SS KotH 2 to byla eSuba, jež je v prodloužení poslala do šaten. Na březnovém meziherňáku se situace opakovala, opět semifinále a opět eSuba. V dalších King of the Hill turnajích to pak byli nEophyte a eSuba.LG, kdo zabránil OX v postupu do grandfinále. Až na domácí půdě, v rámci STORM the Front, toto prokletí konečně, přestože pouze částečně, zlomili. V semifinále je sice eSuba.intel poslala do boje o třetí místo, kde si ovšem na třech mapách poradili s dalším rivalem, celkem nEophyte. Nutno ovšem podotknout, že na tomto turnaji hráli v mírně pozměněné sestavě, když si místo dvou chybějících hráčů doplnili soupisku posilami z bývalých Fofos gaming.

A jak to vypadá dnes?

K aktuálním událostem měl vlastně už patřit výše zmíněný StF. Kromě něj OX bojují i v turnaji v rámci WCG kvalifikace, kde na ně čeká souboj s eSinge v semifinále LB. Do opravného pavouka se dostali jak jinak, než s přičiněním eSuby. Zlomí snad nový reprezentant celku eXtatus smolnou sérii a bude pokračovat ve šlépějích svých předchůdců, kteří se právě v barvách eXtatusu stali československou jedničkou? To se dozvíme již zítra.


Na situaci v týmu jsem se ptal Tomáše "benq1" Masaryka.

Ahoj, pro tentokrát vynecháme obvyklé představování a okamžitě se vrhneme na to, co naše čtenáře doopravdy zajímá. Jak se těšíte na zítřejší finále a s jakými pocity tam jedete?

Tak určite tešíme sa veľmi, keďže to bude naša prvá spoločná lanka v plnej zostave odkedy som prestúpil k OX, resp. teraz už eXtatus. Ideme tam so zmiešanými pocitmi, no chceme určite urobiť maximum pre to, aby sme sa dostali do grandfinále.

Jak probíhá vaše příprava? Trénujete jako obvykle nebo máte před takovou akcí jako je finále GB ligy speciálně upravený harmonogram?

Pripravujeme sa klasicky, nejaké tie taktiky a hlavne veľa hrať proti zahraničným súperom. Špeciálna príprava neprebehla žiadna, venovali sme sa hlavne zápasom v SGL challenge, no tie nám vôbec nevyšli podľa našich predstáv. Snáď si napravíme chuť na finále GB ligy.

Někteří čtenáři by možná ocenili komentář k vaší sestavě. V poslední době vám občas vypomáhali tvoji bývalí spoluhráči z Fofos gaming, bude tomu tak i nadále nebo plánujete pokračovat ve vaší základní pětce?

Odkedy som v tomto tíme, vypomáhali nám len raz a to teraz na STF v Bratislave, kedy xray a uno nemohli príjsť. Myslím, že zatiaľ je zbytočné špekulovať o zmene, čas ukáže. Každopádne j0sse nám bude aj naďalej vypomáhať keď to bude naozaj nutné.

Koho považuješ za největší hrozbu pro váš tým a z koho máte naopak nejmenší strach?

Tak určite je najväčšou hrozbou eSuba, no a najprijatelnejší súper sú chalani z eEriness. No je to lanka, tu je možné všetko, každý môže prekvapiť, ale aj zaváhať.

Na závěr bych se rád zeptal, jak si myslíš, že turnaj dopadne. Pořadí od prvního po čtvrtý tým.

Veľmi nerád takto tipujem, uvidíme jak komu sadnú podmienky v Špalíčku. No asi by som to tipol nasledovne: 1. eSuba 2./3. nEophyte/eXtatus 4. eEriness.

Děkuji za rozhovor. Hodně štěstí v zítřejším turnaji.

Ďakujem aj ja.

Sestava eXtatus na GIGABYTE LAN finále:

{#Slovenská Republika} Peter "uno" Lipowski
{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk
{#Slovenská Republika} Martin "gioTive" Brumerčík
{#Slovenská Republika} Martin "will" Martončík
{#Slovenská Republika} Tomáš "X-RaY" Ostrožlík