Přejít k hlavnímu obsahu

J.a.n.y.y.: Nelituju!

23. 2. 2012 | 14:43 Counter Strike 1.6
Jak už nadpis napovídá, hlavní admin Counter - Strike 1.6, Jan "J.a.n.y.y." Mrázek, se rozhodl skončit se svojí adminskou činností. V následujících řádcích se dočtete jak o jeho cestě v řadách PLAYzone týmu, tak i o důvodu k její ukončení.Zdravím tě, Janyy. Moje první otázka bude směřovat k začátkům tvé cesty tady na PLAYzone. Co tě vedlo k tomu, stát se adminem?
Výchozí obrázek

Jak už nadpis napovídá, hlavní admin Counter - Strike 1.6, Jan "J.a.n.y.y." Mrázek, se rozhodl skončit se svojí adminskou činností. V následujících řádcích se dočtete jak o jeho cestě v řadách PLAYzone týmu, tak i o důvodu k její ukončení.

Zdravím tě, Janyy. Moje první otázka bude směřovat k začátkům tvé cesty tady na PLAYzone. Co tě vedlo k tomu, stát se adminem?

"Ahoj Alexi, moje rozhodnutí padlo, když jsem viděl nábor a co za schopné lidi už byli členy PLAYzone týmu. První myšlenka byla taková, že pomoct komunitě může každý, ale ne každému se to podaří a proto jsem se rozhodl zkusit to a zjistit, jestli můžu scéně něco dát a to se z mojeho pohledu aspoň z části podařilo."

K admin týmu jsi se připojil na začátku roku 2010. O pár měsíců později už jsi ale hájil pozici hlavního admina CS 1.6. Hodně lidí možná překvapilo, že jsi se tak rychle na toto místo katapultoval. Jak se začínající admin dostane na vrchol za tak krátkou chvíli?

"Tak to je možná otázka spíš na jiné. Lidi, kteří mně dali důvěru, viděli, že když něco chci, tak si za tím jdu a věnuju tomu potřebný čas. Pokud člověk chce, tak se může dostat i v normalním životě na vysoké pozice. Pokud si budou věřit a mají jak kvalitu, tak schopnosti, které dokážou prodat, mají skoro vyhrané."

Jako hlavní admin jsi měl určitě hodně věcí na starosti, můžeš nám shrnout, co všechno spadalo pod tvoje povinnosti?

"Z pozice obyčejného uživatele to vypadá, že hlavní admin nedělá vůbec nic. Vyloženě je to jen nějaký neschopný človek. Do mojí kompetence spadal chod celého CS 1.6. Plánování turnajů a tvoření jejich harmonogramu, komunikace s hráči a řešení jejich problemů, komunikace s adminy v případě problemů, vytváření různých návrhů pro realizice projektů nebo zadání, které zlepšily nejen chod webu, ale i ligy takové. Následně, když jsem vše zvládal v dobrém čase, tak jsem se nakonec staral s koběrem od začátku o GB ligu a následně i sám. Všechny problémy a žádosti jsem řešil na userformech taktéž já, jelikož jsem věděl, že můžu hodně lidem ušetřit čas když se o to postarám v práci."

Už nějaký pátek ve svojí fuknci nejsi. Jak zpětně hodnotíš svoji cestu na PLAYzone?

"Hodnotit svoji cestu nechci a ani nebudu. Na to by měli reagovat lidi, pod které jsem spadal, případně komunita, o kterou jsem se staral. Nikdy nemůže být admin spokojený, jelikož pokud by byl, tak je něco špatně. Během toho, co jsem vedl admin tým, jsem udělal jak rozhodnutí správná, tak ne zrovna vhodná, ale nikdy nebylo takové, že bych toho úplně litoval. Některé odstupem času byly jak kdyby krok zpět, ale když není maximální podpora od kolegů, tak se špatně pracuje, jelikož jsme lidi a ne na všechno dokážou myslet třeba i 3 lidi."

Co se týče organizace různých turnajů, lig a podobně, jaký je tvůj názor na chování komunity k adminům?

"Admin bude vždykcy ten špatný a neschopný idiot, ať už dělá cokoliv. Ať admin udělá cokoliv, tak vždykcy bude pro půlku špatný, kterým nedá za pravdu a pro druhou půlku dobrý, jelikož jim "pomohl". U nás se na to hráči nedívají jak v zahraničí, že ten človek musí dát někomu za pravdu a že v tu chvili to musí rozhodnout on a třeba i v krátkém čase."

Řešil jsi za svého působení nějaký větší problém s adminy? Stížnosti na ně nebo něco podobného?

"Tak stížnost na admina nebo adminy se řeší prakticky denně. I když to admin vyřeší správně, tak druhá strana, co se cítí být pohoršená se ozve, že nesouhlasí s rozhodnutím admina a spor je na místě."

Jak celkově hodnotíš čas strávený prací (jestli se to tak dá nazvat) na PLAYzone? Co ti dala a co ti vzala?

"Ať už tato práce a nebo tato pozice mně toho dalo opravdu hodně a odstupem času nelituju, že jsem tomu věnoval tolik času. Nebýt nějakých okolností, tak pevně věřím, že si tuto pozici dokážu ještě minimálně rok udržet a dát komunitě další věci, které jsem měl v plánu. Je to taky ale otázka názoru, jak dlouho se ještě csko bude hrát apod. Na kdyby se nehraje, osud to chtěl jinak, proto jsem se rozhodl při prvních náznacích, že to nefunguje jak má odejít a litovat toho asi nikdy nebudu."

Jaké okolnosti máš přesně na mysli?

"Konkrétní okolnosti bych nerad zveřejňoval. Tým by měl držet pospolu a ne si házet klacky pod nohy a následně si hrát na něco víc. Mám rád, když se mluví narovinu a ne takto přes druhé, když se člověk dozví, co se děje a neví o tom. Zahlásit konec byla možná chyba, když vidím, jak se následně někteří chovají."

Možná trochu podpásovka pro řadové adminy...

"Na jednu stranu to taky tak cítím ale na druhou to tak asi mělo být."

Na závěr můžeš komukoliv cokoliv vzkázat a "rozloučit" se...

"Určitě velké poděkování všem adminům, co přiložili ruku k dílu, ať už za mojeho vedení tak před ním a následně i po něm. Lidí, co pomůžou komunitě, že přiloží ruku k dílu, je opravdu málo."

OK, už tě nebudu dál trápit, tak hodně úspěchů v osobním životě a ať se daří :).

"Já děkuji tobě za rozhovor a hlavně za tvůj čas nejen při tomto rozhovoru, ale i také při adminování :)"