Přejít k hlavnímu obsahu

Flashback: Překvapivý víkend, v hlavní roli NiP

8. 4. 2013 | 16:49 Counter-Strike 2
V prvním díle tohoto občasníku se zaměříme především na dvě víkendové lan akce, kde se sjela evropská špička. A že bylo o co stát!Na'Vi > ESC Gaming
Výchozí obrázek

V prvním díle tohoto občasníku se zaměříme především na dvě víkendové lan akce, kde se sjela evropská špička. A že bylo o co stát!

Na'Vi > ESC Gaming

Ukrajinští Natus Vincere a polští ESC Gaming. Odvěcí rivalové, no ne? Těžko říct, jestli ESC pouze těžili z dřívějšího přechodu na CS:GO - jenom si vzpomeňte například na slova markeloffa, že tu hru hrát nebude - nebo se turnaj ESC pouze nepovedl. Nutno dodat, že oba celky již dokázali na online porazit i NiP, avšak na offline.. sami jistě víte. ESC i Na'Vi v prvním kole podlehli jasně silnějším soupeřům a z jejich vzájemného duelu tedy vzešel jediný tým, který se na offline finále neumístí na bedně. A opět se prokázalo, že ESC prostě chybí v CS:GO sniper a domů se tak vraceli bez jediné vyhrané mapy.

A je to tu, Ninjas in Pyjamas podléhají Virtus.pro! Ztrácejí na síle?

Moment na který čekal každý, kdo aspoň jedním očkem sleduje scénu Global Offensive. Ninjas in Pyjamas jeli na Ukrajinu s tím, že prodlouží svoji sérii neuvěřitelných 87 vyhraných map na lanu. Ale kdepak, tady na ně čekali Virtus. Tento rusko-ukrajinsko-kazachstánský tým v poslední době předváděl lepší a lepší výkony, což nakonec vyústilo v tuto chvilku kdy dokázali porazit dlouhodobou světovou jedničku. Nedovolili svému švédskému sokovi získat jedinou mapu ani ve finále horního pavouka, ani v samotném grandfinále. A ikdyž turnaj nenabízel zas tak závratné prizemoney, tak tohle prvenství Virtus.pro jistě nakopne, co jiného by je taky mohlo více nakopnout, než prvenství před dá se říci domácím publikem.

Můžeme jen čekat, co se bude dít v dalších týdnech. Jestli se postupně stanou Virtus světovou jedničkou či Ninjas in Pyjamas i někoho vymění - pravda, na Fifflarenův awp skill se objevují stále větší narážky - to vše nám však ukáže až čas.

Rekordní počet diváků!

Co jistě potěšilo tento víkend oko diváka CS:GO, kromě vítězství Virtus.pro nad NiP, byl počet diváků na streamech, na kterých jsme mohli sledovat zápasy na obou anglické i ukrajinské lance. Zatímco číslo diváků Mad Catz CS:GO Invitational se často nevyšvihlo ani přes 5000, tak na oficiální stream SLTV StarSeries V a NiPGamingTV se dívalo chvílemi i více než 50000 diváků! Začíná se blýskat na lepší časy našeho milovaného Global Offensive?

eSuba.INTEL s CS:GO sekcí. Už bylo na čase!

Tak jsme se konečně dočkali. Aby domácí jednička v řadách multiherních organizací neměla svoji jedinou (nepočítaje ladies) CSkovou sekci, tu už tu nějakou dobu nebylo. Avšak čekání přináší své ovoce. Po mnoha změnách v sestavě se pětka hráčů, dnes již bývalých east, ustálila a po výhře na meziherňáku a čtvrtém místě na maďarském ICL se rozhodla spojit právě s eSubou. Uvidíme v příštích týdnech či měsících útok na domácí jedničkou i v řadách CS:GO týmů?

1

Peter 'uno' Lipowski - největší zbraň eSuby?

Vyrovnané skupiny - jasné zápasy v playoff. I to byl Mad Catz Birmingham.

Ačkoli čtyři týmy z evropské špičky o víkendu odcestovali na lan finále SLTV, tak i přesto čítal seznam týmu v Birminghamu krásných 10 týmů, z nichž ani jeden nebyl úplným outsiderem. A právě tohle ukázala skupinová fáze. Ve skupině A se podařilo k1ck porazit Anexis, těm se však poté podařilo porazit VeryGames ze zhody bodů vyšly nejlépe VG před Anexis. Ale Portugalci smutnit nemuseli, sitauce se zamotala i ve druhé skupině. Ovšem co bylo překvapivé, tak až na čtvrtfinále, a také semifinále mezi fnatic a Western Wolves - kde byla první mapa jednoznačná pro WW a další dvě zase pro fnatic. Nic to však nemění na tom, že jak finále, tak i zápas o třetí místo se staly "one team show".

Velká domácí zklámání v Birminghamu

Těžko říct, jestli větším zklamáním jsou Anexis či Dignitas, případně Western Wolves, kteří jistě pomýšleli na vítězství celého turnaje - bohužel fnatic byli i přes jasně prohranou první mapu semifinále proti. Anexis se ve skupině podařilo sestřelit VeryGames, bohužel po prohře s k1ck museli do čtvrtfinále, kde dostali stopku od finalistů z fnatic. Avšak ostrovní jednička nebyla jediným domácím zklamáním, na turnaji totiž vyhořely i ostatní domácí celky. Když nevezmu v potaz vzájemné zápasy, vítězství Anexis nad VG pak bylo jediné, na které se anglické týmy zmohly. Překvapivé to bylo zejména od týmu okolo steela či hudzG - Dignitas - ti mají asi nejvíce o čem přemýšlet.

2

Dan 'Re1ease' Mullan po přechodu na CS:GO konečně předvedl své umění aimu (foto: HLTV.org)

Štítky: Flashback
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.