Přejít k hlavnímu obsahu

Vláda USA rozhodla dát hráčům zelenou

13. 7. 2013 | 20:17 League of Legends
V posledních dnech začala prosakovat informace o jednání vlády se společnotí Riot Games, které řešilo otázku počítačových hráčů a možnosti je považovat, jako profesionální sportovce. Tento návrh byl schválen, a to znamená, že je nyní získání pracovního víza značně zjednodušené. Hráčům z celého světa se tak otevírá možnost pracovat v USA pod zařazením do kolonky profesionálních sportovců.Vyjádření Nicka Allena z Riot Games po jednání.
Výchozí obrázek

V posledních dnech začala prosakovat informace o jednání vlády se společnotí Riot Games, které řešilo otázku počítačových hráčů a možnosti je považovat, jako profesionální sportovce. Tento návrh byl schválen, a to znamená, že je nyní získání pracovního víza značně zjednodušené. Hráčům z celého světa se tak otevírá možnost pracovat v USA pod zařazením do kolonky profesionálních sportovců.

Vyjádření Nicka Allena z Riot Games po jednání.

"Vláda Spojených států souhlasila s uznáním hráčů League of Legends jako prefesionálních sportovců a udělila hráčům víza, které jim umožní pracovat ve spojených státech pod tímto titulem".

Jedná se o velký krok a posun profesionálních hráčů. V minulosti bylo několikrát známo o problémech se získáním víza. Tímto krokem se nyní rekreační hraní oficiálně posunulo na profesionální úrověň.