Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Souhrn prvního dne

6. 7. 2016 | 03:13 Counter-Strike 2
První hrací den druhého letošního majoru, ESL One Cologne, je u konce. Kdo postupuje do vítězných zápasů a kdo naopak zítra bude bojovat o setrvání v turnaji?První den ESL One Cologne přinesl 8 zápasů, které otevíraly základní skupiny soutěže (na složení skupin, stejně jako na formát a výsledky se můžete podívat zde). Až na pár výjimek všechny zápasy probíhaly podle očekávání a zvítězily favorizované týmy.
Výchozí obrázek

První hrací den druhého letošního majoru, ESL One Cologne, je u konce. Kdo postupuje do vítězných zápasů a kdo naopak zítra bude bojovat o setrvání v turnaji?

První den ESL One Cologne přinesl 8 zápasů, které otevíraly základní skupiny soutěže (na složení skupin, stejně jako na formát a výsledky se můžete podívat zde). Až na pár výjimek všechny zápasy probíhaly podle očekávání a zvítězily favorizované týmy.

První zápas celého ESL One Cologne se odehrál mezi dvěma dánskými týmy, Astralis a Dignitas. Favoritem zápasu byl bezpochyby zkušenější tým Astralis, avšak průběh zápasu byl velmi vyrovnaný. Hráči týmu Dignitas sice dokázali udržet tempo, ale Astralis zužitkovali své zkušenosti a zápas dotáhli do vítězného konce stavem 16:12.

V druhém zápase skupiny A se utkal ruský tým Gambit s týmem CLG, který vstupoval do turnaje jako Legend tým díky postupu ze skupin na MLG Columbus. CLG se museli vypořádat s odchodem jejich hvězdného snipera Joshe "jdm64" Marzana, který odešel do Liquid výměnou za Kennetha "Koosta" Suena. Právě toto bylo jednou z věcí, které se odrazily ve hře CLG, kteří i přes vyrovnanou hru prohráli 16:13.

hazed s 30 fragy dominoval zápasu, ale ani to nestačilo (foto: HLTV)

V dalším zápase se představil populární tým Natus Vincere s ukrajinským rivalem FLipSid3, posilněným o zkušeného Jana "wayLander" Rahkonena. Za FlipSid3 sice zazářil jejich hvězdný hráč a IGL Andrey "B1ad3" Gorodenskiy, jenž si připsal 25 killů, ale ani to nestačilo a Na'Vi si připsali hladké vítězství 16:7.

Ve druhém zápase skupiny B si tým NiP poradil s kanadským týmem OpTic. Tým, který byl mnohými označovaný za černého koně, dokázal proti švédům uhrat jenom 4 kola. OpTic si tak zítra zabojují o postup s FlipSid3, což nebude ani pro jeden tým vůbec jednoduché.

Následovala skupina C, ve které jsou 4 týmy, které mají velmi podobné šance na postup. V prvním zápase nás měl čekat velmi těsný souboj mezi Team Liquid a EnVyUs - aspoň to tedy všichni čekali. Opak byl však pravdou, protože méně favorizovaný Team Liquid si bez větších poradil s EnVyUs výsledkem 16:7 a potvrzuje tak své ambice - dostat se ze skupiny a pokusit se vyhrát celý major.

dokáže s1mple dovézt Liquid opět do top 4? (foto: HLTV)

Ve druhém zápase této skupiny se utkal polský tým Virtus.pro s německým mousesports. Kvůli nedávným výsledkům polského týmu, který i přes vítězství v SL i-League #1 sestoupil z ESL Pro League a prohrál ve finále skupiny F v ELEAGUE, byli favorité spíše Němci. Ti svou roli v zápase dlouhou roli potvrzovali, ale Virtus.pro jim stále šlapali na paty. Po taktické pauze Poláků se stav zápasu definitvně změnil a Virtus.pro vyhráli 16:10 a potvrdili tak, že stále patří mezi špičku.

Skupina smrti - tak se označuje skupina D. Tři nejlepší týmy na světě se setkalo v této skupině, přičemž můžou postoupit jen dva. Prvním zápas přinesl rovnou souboj dvou nejlepších - G2 a SK. Francouzi bojovali statečně, ale ani to nestačilo na brazislký tým, který si poprvé zahrál pod křídly SK. V tomto ostře sledovaném zápase byl nakonec lepším týmem SK Gaming, který si s G2 poradil stavem 16:11.

V posledním zápase tohoto dne se utkali Fnatic, kteří momentálně opanují 3. místo v žebříčku nejlepších týmů a FaZe, kteří jsou na 17. místě. Snad nikdo nepochyboval, že Fnatic by si mohli nechat ujít vítězství. Opak byl ale pravdou a i když byl celý zápas velice vyrovnaný, tak právě FaZe byl tím týmem, který zápas dotáhl do vítězného konce. To znamená, že už zítra vypadne z turnaje jeden z top 3 týmů na světě - Fnatic nebo G2.

Pro další informace a výsledky z ESL One Cologne nezapomenťe sledovat PLAYzone, kde na vás čeká vždy aktuální info.

Štítky: ESL One Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.