Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Souhrn třetího dne

8. 7. 2016 | 08:00 Counter-Strike 2
Třetí a poslední den skupinové části ESL One Cologne je u konce. Dnešek přinesl čtyři velice zajímavé BO3 zápasy, které rozhodly o finálním složení čtvrtfinále. Kdo se tedy stal Legendárním týmem pro příští major a zabojuje o vítězství na ESL One Cologne a kdo naopak v turnaji končí?
Výchozí obrázek

Třetí a poslední den skupinové části ESL One Cologne je u konce. Dnešek přinesl čtyři velice zajímavé BO3 zápasy, které rozhodly o finálním složení čtvrtfinále. Kdo se tedy stal Legendárním týmem pro příští major a zabojuje o vítězství na ESL One Cologne a kdo naopak v turnaji končí?

Den začal dánským derby mezi Dignitas a hodně oslabeným týmem Astralis, který musel v zápase použít 2 stand-iny. Jako první se hrála mapa Cobblestone. Na této mapě měl navrch tým Dignitas, který většinu zápasu vedl, ale Astralis nakonec dokázali zápas dostat do prodloužení, v kterém už ale na své rivali nestačili. Oproti tomu na Mirage byl lepším týmem Astralis, kteří vyhráli první polovinu 13:2. Dignitas se sice druhou polovinu vzchopili a uhráli 8 kol, ale ani to nestačilo a šlo se na třetí mapu, kterou bylo Cache. Ta byla nejnapínavější mapou celého zápasu a do poslední chvíle si nikdo nemohl být jistý vítězem. Astralis nakonec dokázali vyhrát 16:14 a dostali se do čtvrtfinále, kde se utkají proti Virtus.pro. Vítězství to bylo vážně emotivní, jak můžete vidět na videu.

Naopak obrovské překvapení přinesl souboj mezi NiP a FlipSid3. Už na první mapě Overpass jsme mohli vidět, že pro NiP to nebude tak jednoduché, jak se zdálo. NiP sice dokázali nabrat náskok, ten ale FlipSid2 rychle dotáhli. NiP nakonec vyhráli 16:14, ale Cache skončil pro švédský tým totálním propadákem. Za celou mapu dokázali vyhrát NiP pouze 2 kola, jedno za každou stranu. Zápas se tedy přesunul na třetí mapu, kterou bylo Mirage. Ukrajinci dokázali využít momentum z Cache a na Mirage měli opět navrch. NiP sice dokázali držet tempo, ale ani to nestačilo a prohráli 16:11. FlipSid3 tak dosáhli svého největšího úspěchu a získali status Legendy, zatímco pro NiP to znamená historicky první major turnaj, ve kterém se nedostali ze skupin.

Třetí zápas dne se odehrál mezi Team Liquid a mousesports. Mouz se konečně chtěli dostat na majoru ze skupiny, ale S1mple a spol měli jiný názor. Jako první se týmy utkali na mapě Cobblestone, která patří mezi nejhranější na tomto turnaji. Liquid si na této mapě dokázali s Mouz poradit 16:11. Hned po tom se šlo na mapu Mirage. Tam si Liquid poradili s němci celkem jednoduše a vyhráli 16:6. Liquid se tak zítra utká ve čtvrtfinále s Na'Vi, při čemž to nebude ani pro jeden tým jednoduchý souboj, protože oba týmy mají ambice na vítězství celého turnaje.

NiP svou magii pravděpodobně zapomněli na DreamHack Masters (foto: HLTV)

Poslední zápas tohoto dne se odehrál mezi FaZe a Fnatic, kteří se spolu utkali už v otevíracím zápase skupiny. V tom vyhrál FaZe, ale očekávání pro tento zápas bylo jiné a předpokládalo se snadné vítězství Švédů. Začátek zápasu vypadal ale úplně jinak, když se na Cache FaZe dostali do vedení 7:0. Poté si Fnatic vzali timeout a dokázali srovnat na 7:7, poslední kolo si pro sebe ukousli FaZe. FaZe si připsali ještě jedno kolo, ale to je všechno co dokázali a Fnatic si připsali výhru 16:9. Poté se šlo na mapu Mirage, na které vyhráli Švédi první polovinu 11:4. FaZe dokázali vyhrát ještě další tři kola, ale Fnatic si nakonec dokázali připsat vítězství a opět se dostat do čtvrtfinále. 

Tento den byl poslední, který se odehrál za zavřenými dveřmi. Dnes nás čekají čtvrtfinále, které se odehrají před vypradanou kolínskou Lanxess arénou, ve které se můžeme těšit na úžasnou atmosférou a produkci od společnosti PGL, která se kromě několika menších vlastních turnajů podílela i na pořádání DreamHack Cluj-Napoca.

Štítky: ESL One Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.