Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Souhrn čtvrtfinále

9. 7. 2016 | 12:19 Counter-Strike 2
První den play-off v kolínské Lanxess aréně je minulostí. V akci jsme viděli osm týmů, které bojovali o čtyři místa v semifinále. Který z týmů se tedy dostal do semifinále a který bude muset své štěstí zkusit opět až příští major?
Výchozí obrázek

První den play-off v kolínské Lanxess aréně je minulostí. V akci jsme viděli osm týmů, které bojovali o čtyři místa v semifinále. Který z týmů se tedy dostal do semifinále a který bude muset své štěstí zkusit opět až příští major?

Vyřazovací část otevřel souboj mezi Virtus.pro a Astralis. Pro dánský tým byl malým vítězství už postup do čtvrtfinále, jelikož kvůli pravidlům turnaje a kvůli zdravotním důvodům se museli obejít bez dvou hráčů, za které zaskakovali stand-ini. Začalo se na mapě Overpass, na které si vedl zpočátku lépe tým VP. Poláci získali v první polovině náskok 13:2 a vypadalo to, že si s Astralis poradí bez problémů. Astralis ovšem dokázali vývoj zápasu otočit a získali dokonce match point za stavu 15:14, ten ale kvůli 4 fragům od pashy v posledním kole nevyužili a šlo se do prodloužení. Tam se už Virtus.pro nenechali zaskočit a první mapu získali pro sebe. Jako druhá mapa se hrál Train. Tam byl průběh zápasu přesně opačný jako na první mapě - Astralis dokázali první polovinu vyhrát 11:4 a dokonce dokázali vyhrát i pistolky. Třetí kolo ale dokázal na svou stranu urvat polský tým a tím započal za stavu 13:5 započal comeback. VP se dokázali dotáhnout až na 14:11, v ten moment se Astralis podařilo vyhrát ve 2v3 situaci a získali pro sebe 4 match pointy. Nedokázali ale využít ani jeden a zápas se dostal do prodloužení. V tom už Astralis nedostali jedinou šanci a Virtus.pro se po výsledcích 19:17 a 19:15 dostali do semifinále.

dokáží Virtus.pro opět pozvednout nad hlavu pohár pro vítěze majoru? (foto: HLTV)

Ve druhém čtvrtfinále se utkal jeden z největších favoritů celého turnaje SK Gaming s ukrajinským týmem FlipSid3, který sensačně vyřadil NiP ve skupinách. Jako první se odehrála mapa Mirage, která patří mezi nejsilnější mapy SK a průběh tomu také odpovídal. SK si udělali náskok 7:1 a ikdyž F3 dokázali vyhrát ještě dvě kola a rozhodit ekonomiku brazilského týmu, SK se opět vzchopili a polovinu ukončili se skóre 12:3. FlipSid3 ještě sice dokázali uhrát 4 kola, ale SK jim už poté nedali šanci a vyhráli mapu 16:7. FlipSid3 si pro sebe vybrali mapu Nuke, která se tak hrála poprvé v historii na majoru v regulérním zápase. Ukrajinci si vybudovali náskok 1:6, poté se ale SK dostali do hry a polovinu ukončili za stavu 8:7. Druhá polovina byla velmi vyrovnaná a ani jeden tým nenechal ten druhý získat větší náskok a zápas se dostal do prodloužení. Tam si SK připsali polovinu bez prohry, o co se pokusili i F3. Ti ale ve třetím kole selhali proti force buyi ze strany SK a Brazilci se tak dostali do semifinále.

Asi nejzajímavější souboj dne přinesl zápas mezi Natus Vincere a Team Liquid. Oba týmy měli obrovskou motivaci odčinit selhání z MLG Columbus, kde Liquid v semifinále nedokázali proti SK, tehdy pod organizací Luminosity, využít během dvou map 15 match pointů a kde Na'Vi proti stejnému týmu ve finále odehráli vyrovnaný Mirage, nacož strašlivě selhali ve finále. Oba týmy si pickli jedny ze svých nejsilnějších map, na straně Na'Vi to byla mapa Mirage, na straně Liquid zase Nuke. Podle očekávání oba týmy vyhráli své picky, Na'Vi zvítězili 16:11, Liquid zase na Nuke 12:16. Rozhodovalo se tedy na mapě Cobblestone, kde ale Natus Vincere naprosto selhali a dokázali vybojovat pouze 6 kol. Díky tomu Liquid opět dostanou šanci se dostat do finále a splnit si svůj americký sen.

Na'Vi po dvou finálových jízdách končí ve čtvrtfinále (foto: HLTV)

Poslední zápas dne přinesl souboj mezi Gambit a Fnatic. Očekával se celkem jednostranný souboj, který jsme také dostali. Fnatic si s Rusama neskutečně pohráli a spíše jako čtvrtfinále majoru zápas vypadal jako přehlídka schopností týmu Fnatic. Fnatic si tak po snadné výhře zahrají v semifinále proti Liquid, naopak Dosia a spol. v turnaji končí, i když se ctí a místem na dalším majoru.

Dnes ná čekají dvě semifinále, první mezi Virtus.pro a SK, po kterém se odehraje druhé semifinále mezi Team Liquid a Fnatic. Nezapomeňte sledovat PLAYzone pro aktuální výsledky a denní souhrny z turnaje.

Štítky: ESL One Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.