Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2016: Představení týmů

2. 11. 2016 | 16:52 Counter-Strike 2
Do začátku Mistrovství ČR v počítačových hrách zbývá už jen několik málo dní a nám nezbývá nic jiného, než se podívat na týmy, které se turnaje zúčastní. Kompletní osmičku týmů můžete vidět v Pavilonu C na brněnkém výstavišti od 4. do 6. listopadu.Lonští vítězové a mistři ČR - nEophyte
Výchozí obrázek

Do začátku Mistrovství ČR v počítačových hrách zbývá už jen několik málo dní a nám nezbývá nic jiného, než se podívat na týmy, které se turnaje zúčastní. Kompletní osmičku týmů můžete vidět v Pavilonu C na brněnkém výstavišti od 4. do 6. listopadu.


Lonští vítězové a mistři ČR - nEophyte

V předchozím článku jsme vám napsali, jakým formátem se bude základní část turnaje na MČR hrát. Jen pro zopakování nás čekají dvě skupiny po čtyřech týmech, kteří si zahrají formátem GSL. V prvním kole skupin se bude hrát BO1, následující zápasy, včetně semifinále a finále se bude hrát BO3.

Základní skupiny vypadají následovně. Ve skupině A uvidíme týmy eSuba.Intel, eEriness E-BLUE, Fraternitas a Team Universe. Ve skupině B uvidíme týmy ROG.eXtatus, Inside Game MSI, Majestic Lions a ECLOT Gaming. Jak jsou na turnaj připraveni? V čem vidí svou sílu? A nač se z celého MČR těší nejvíce?

Skupina A

eSuba.Intel

{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk
{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina
{#Slovenská Republika} Ľuboš "HenkkyG" Ilko
{#Slovenská Republika} Martin "MonttY" Melišek
{#Česká Republika} Jan "BLUEE" Škaloud
Tip na umístění - 2. místo 

Aktuálně jeden z nejlepších týmů Česka a Slovenska se veze na vítězné vlně. Na LAN finále PLAYzone lig dokázali porazit jak ROG.eXtatus v semifinále, tak i následně Inside Games MSI ve finále. Ukořistili tak titul, který jim v letošní sezóně chyběl a zároveň si pojistili čelo klasifikace. Kromě vítězstství na MSI Games a dvou druhých místech na For Games a MSR očekáváme skvělý výkon i tentokrát.

Sestava, která pospolu drží bezmála už dva roky letos výrazně posílila, když se k týmu připojil nejdříve Jan "BLUEE" Škaloud a následně se vrátil i David "KAPARZO" Lacina. Původní kvartet se tak po roce schází na místě činu a nechce brát druhé místo.

Na minuloročné finále sa mi len tažko spomína a nerád by som sa k tomu vracal, lebo to bolo jedno z najväčších sklamaní v mojej "kariére". - Tomáš "benq1" Masaryk

eEriness E-BLUE
{#Česká Republika} Roman "blade" Pilný
{#Česká Republika} Michal "bordel" Weiss
{#Česká Republika} Dominik "hazard" Hubl
{#Česká Republika} Tomáš "tMs1k" Zelenka
{#Česká Republika} Matěj "twist" Petráš

{#Česká Republika} Tomáš "TomeK" Kotfrid - trenér 
Tip na umístění - 3.- 4. místo

eEriness je jedna z mála stabilních organizací, které najdete na naší scéně. Bohužel tomu tak není u jejich CS:GO sestavy, která dlouhou dobu hledala svou pravou tvář. Na jedno se ale můžete spolehnout, modro-bílé barvy již delší dobu reprezentuje a do budoucna  i bude reprezentovat brněnský rodák Roman „blade“ Pilný, jenž se o vysněný titul snaží již nějaký ten pátek. Loni dosáhl „pouze“ třetí místo.

Oproti loňské sestavě došlo k totální obměně kádru. Kámen nezůstal na kameni a docela dlouho se hledala stabilní pětka. Tu nakonec tvoří výše zmíněná pětice, která už má za sebou nejedno MČR. Společně hráčům nakonec utekl postup na obě PLAYZone LAN finále, žebříčkově by ale měli patřit do top4 tuzemské scény. Na MČR očekáváme plnohodnotnou dávku modré síly, kde největším tahákem bude celková sehranost týmu.

Na MČR se maže celý rok, je to vše nanovo a od nuly, budou rozhodovat maličkosti. - Roman "blade" Pilný
Fraternitas

{#Česká Republika} Filip "file-" Machulda
{#Česká Republika} Dominik "Fraged" Herz
{#Česká Republika} Martin "iNvis" Hubáček
{#Česká Republika} Martin "Pechyn" Pechoušek
{#Slovenská Republika} Tomáš "teCkoO" Koširer

{#Česká Republika} David "SorfeN" Novotný

Tip na umístění - Základní skupiny

Někdo by mohl říct, že je tato sestava nezkušená. My ji ovšem řadíme mezi černé koně turnaje. Filip Machulda a Martin Hubáček společně drží loňské dělené třetí místo, a i on sám přiznal, že loni nebyl tahounem týmu. To se letos má změnit a právě on chce jít příkladem ku svým hráčům.

Dopomoci k úspěchu jim má jeden z předních česko-slovenských TL Tomáš Koširer, jehož skvělou herní dovednost jsme mohli vidět i na PLAYzone LAN finále, kde Fraternitas dokázali vzdorovat ROG.eXtatus a porazili je na mapě Train. „Bratrstvo“ ale doufá, že na turnaji předvede o trochu lepší výkon a ukáže všem svým soupeřům, že mají i na finále. Cesta je čeká dlouhá a těžká, neboť hned v prvním utkání na stage se utkají právě s eEriness.

Hra proti eXtatus nám ukázala, že máme na mnohem víc. - Martin "iNvis" Hubáček
Team Universe
{#Slovenská Republika} Lukáš "luko" Hrabčík
{#Česká Republika} Václav "MadMax" Marcol
{#Slovenská Republika} Erik "rufus" Mráz
{#Česká Republika} Max "SHOCK" Kvapil
{#Slovenská Republika} Peter "wEAMO" Rauch
Tip na umístění - Základní skupiny

Úplní nováčci. Asi takhle by se dala popsat sestava Teamu Universe, kteří přináší na MČR čerstvý vítr budoucnosti. I přes skandální situaci, která nastala příchodem Erika Mráze, se Team Universe oklepali a doufají, že dostojí osmé pozice v MČR klasifikaci. Pokud by se jim vydařilo v prvním utkání dokonale zaskočit eSubu, prokázali by, že mají na to hrát na špici a měli by to už jen jednu BO3 od semifinále turnaje.

Sestavu aktuálně nemůžeme řadit mezi favority a jejich hlavním bodem na tomto MČR bude především sesbírat zkušenosti. Pokud by se jim letos podařil i skvělý výsledek, respektive postup ze skupiny, byl by to pro ně zaručeně největší herní zážitek.

Papierovo sme označení za najslabší tím na turnaji, takže budeme chcieť ukázať, že sme lepší. - Peter "wEAMO" Rauch 

Skupina B

ROG.eXtatus
{#Slovenská Republika} David "Frozen" Čerňanský
{#Slovenská Republika} Michal "KETUBOR" Csontoš
{#Česká Republika} Patrik "DEV7L" Stuchlík
{#Slovenská Republika} Richard "queztone" Strnatko
{#Česká Republika} Jindřich "ZEDKO" Chyba
Tip na umístění - 1. místo

Favorit MČR, aktuální jednička česko-slovenska a druhý tým MČR kvalifikace. Obhájci titulu se vrací v nových barvách do Brna, kde chtějí opět předvést, jak skvěle se jim na bootcampu dařilo. Ambiciózní tým se oproti loňsku vrací i s trenérem Michalem Csontošem v herní sestavě a s Jindřichem Chybou, kterého můžeme jmenovat nejlepším riflerem tuzemska.

V ROG očekávají titul, nic jiného se od česko-slovenské sestavy nečeká. Slíbenou sladkou odměnou jim ale může sebrat, dle propozic, pouze eSuba. K vítězství na šampionátu by ale měl sestavě dopomoct navrátilec ze zahraničního angažmá, nový TL Richard Strnatko. Pokud budou hráči hrát stejně agresivně, jako jsme to viděli v posledních turnajích, můžeme se dočkat famózní rudočervené jízdy.

Problémy by nám neměl dělat nikdo pokud budeme hrát jako máme a všem nám to bude padat. - Patrik "DEV7L" Stuchlík
Inside Games MSI
{#Česká Republika} Tomáš "Tomkeejs" Tomka
{#Česká Republika} Jiří "Kozlik" Kozel
{#Česká Republika} Jiří "oKKo" Trojan
{#Česká Republika} Ondřej "EYO" Šťastný
{#Slovenská Republika} Tomáš "zyored" Cvaniga
Tip na umístění - 3. - 4. místo

Inside Games jsou po boku eEriness druhý tým, který se dal dohromady během tohoto roku. Příjemné překvapení, které přineslo nový rozměr do mnoha turnajů. Aktuálně bojují o pozici stabilní trojky s eEriness a po PLAYzone LAN finále by se i dalo říci, že jim záslužně patří.

V sestavě najdeme jak zkušené hráče, například Jiří Kozel, ale také i českého reprezentanta Jiřího Trojana. Jejich výkony berou v poslední době dech a je vcelku pravděpodobné, že se na MČR ukážou v ještě lepší formě, než doposud. Pokud se tomu tak stane, máme náběh na možného postupujícího ze skupiny.

Mám v týmu převážně zkušené hráče a myslím, že předvedou stejné výkony jako doma né-li ještě lepší. - Tomáš "Tomkeejs" Tomka
Majestic Lions
{#Slovenská Republika} Peter "uno" Lipowski
{#Česká Republika} Karel "fredi" Královec
{#Slovenská Republika} Martin "MAXX." Smolár
{#Slovenská Republika} Dominik "NIO" Maxián
{#Slovenská Republika} Lukáš "vergiL" Majerik
Tip na umístění - Základní skupiny

Tým Majestic Lions bychom mohli titulovat jako Smolaře roku 2016. Po loňském šokujícím vypadnutí v základní skupině MČR, přišla další rána v podobě rozpadu týmu. Nejdříve odešel Karel „fredi“ Královec do eSuby, načež tým opustil po prvním PLAYzone LAN finále lig i Jan „BLUEE“ Škaloud. Základním cílem, který aktuálně mají je, dostát síly soupisky na papíře a přejít přes Inside Games do play off. 

Nová sestava je nepodobná té loňské, pouze duo uno-fredi zůstalo a to ještě jede druhý jmenovaný jako náhradník. Hodně se očekává od souhry slovenských hráčů, kteří společně trávili poslední dny před MČR. Dokáže ale vergiL dostát svého umu a pomůže Lvům postoupit?

Fredi nám skillovo pomôže na 100% - Peter "uno" Lipowski

ECLOT Gaming
{#Slovenská Republika} Matej "hed0r" Čerňanský
{#Slovenská Republika} Juraj "kutnass" Kútný
{#Slovenská Republika} Peter "naturalG" Turčan
{#Slovenská Republika} Vojtech "vojtiiis" Krázel
{#Slovenská Republika} Erik "ecko" Koširer
Tip na umístění - Základní skupiny

ECLOT Gaming patří do stejné skupiny jako Team Universe. Mohli bychom je zařadit mezi černé koně turnaje, ale většina hráčů jsou mladí střelci, kteří potřebují získat především zkušenosti z LAN turnajů. Sestava sice dosáhla třetího místa v online turnaji Skylla, bohužel na vrchol letošní sezóny jedou hned s duem změn.

A ne jen tak ledajakých. K týmu se na poslední chvíli z důvodů zranění přidává Peter „naturalG“ Turčan a loňský mistr aka obhájce titulu, který ještě nedávno oblékal dres Majestic Lions, Erik „ecko“ Koširer. Na papíře se nám tak mísí jak zkušenost, tak i dravé mládí a my doufáme, že právě tento tým prokáže hodně zajímavé taktiky, které je katapultují do boj o postup do druhé fáze turnaje.

Som o tom presvedčený na 100%, že dokážeme zahrať minimálne tak, ako v turnaji SKYLLA. - Matej "hed0r" Čerňanský

Turnaj vypukne již tento pátek a prvním utkáním, které budete moci sledovat na streamu, je zápas mezi eEriness E-BLUE a Fraternitas. Mistrovství ČR v počítačových hrách začíná již tento pátek 4. listopadu, těšíme se na vaší návštěvu!

Štítky: MČR, MČR 2016