Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2016: Vše, co potřebujete vědět

2. 11. 2016 | 16:16 Hearthstone
Letošní sezóna byla opravdu zajímavá a na scéně se objevila celá řada nových jmen. To ještě více rozmohlo rozmanitost scény, ale i tak si troufneme říci, že o titul mistra ČR se letos poperou opravdu ti nejlepší z nejlepších, včetně obhájce Namcora.
Výchozí obrázek

Letošní sezóna byla opravdu zajímavá a na scéně se objevila celá řada nových jmen. To ještě více rozmohlo rozmanitost scény, ale i tak si troufneme říci, že o titul mistra ČR se letos poperou opravdu ti nejlepší z nejlepších, včetně obhájce Namcora.

Mistrovství ČR v počítačových již potřetí přivítá finálový turnaj ve hře Hearthstone. Ve svém kabinetu mají po jednom titulu eEriness a Majestic Lions, letos se premiérově o titul šampiona popere 16 hráčů z 9 různých týmů plus jeden účastník bez záštitné organizace. V průběhu roku jsme měli šťastné i smutné hrdiny, uvidíme, kdo se jako poslední udrží na správné straně barikády a 4. až 6. listopadu zažije svoji korunovaci krále domácí Hearthstone scény.

Faeli ovládl základní část

Hlavním prvkem kvalifikační části byly dvě sezóny PLAYzone ligy. Jejich šampioni se díky vícero úspěchům dokázali vyšlphat na přední dvě příčky, jež jsou následovány slovenským králem martimem. Na dalších pozicích vidíme hráče, kteří si své pozice zajistili díky jednomu velkému úspěchu, ale také poctivě sběratele bodů, jako je milan10milan. V posledních týdnech se do závěrečné šestnáctky posunul Wiarnot, Thinny, Mirrari, a díky odstoupení Melaneho také Synthetic - spoluhráč Namcora z Majestic Lions, kterého čeká těžká obhajoba.

Hearthstone: HoW
#HráčBody
1.{#Česká Republika} eSuba Faeli3321
2.{#Česká Republika} IG.Matty2752
3.{#Slovenská Republika} ECLOT.martim1819
4.{#Česká Republika} FTS_meyger1450
5.{#Česká Republika} Inae.Wiarnot1293
6.{#Česká Republika} eSuba Scruffy1200
7.{#Česká Republika} eSuba Pokrovac900

{#Česká Republika} CG.Thinny900
9.{#Česká Republika} eEriness.milan10milan843
10.{#Česká Republika} ML.Namcor832
11.{#Česká Republika} FTS.GIFO817
12.{#Česká Republika} FTS.Fello802
13.{#Česká Republika} Mirrari772
14.{#Slovenská Republika} FTS.natureLord764
15.{#Česká Republika} swissking735
16.{#Česká Republika} ML.Synthetic725

Základní skupiny

Stejně jako vloni jsme zvolili tzv. systém GSL, tedy skupinu hranou Double Elimination. Tento postup se bude opakovat v TOP16 i TOP8, po dvou skupinových fázích budeme znát nejlepší čtvěřici, která si v Brně ukrojí svoji část prizemoney. Celý turnaj se odehrává Last Hero Standingem s jedním banem, každý hráč tak musí porazit všechny tři soupeřovy balíky. Kompletní složení jednotlivých line-upů odhalíme v průběhu týdne před samotným preview.

Boje v Hearthstone na MČR začnou pro všech šestnáct hráčů v pátečních ranních hodinách. V prvním kole se utkají 1. vs. 4. a 2. vs. 3. hráči ve skupině, za počáteční šlágr bychom určili duel mezi dvěma hračí, jenž pomýšlejí pouze na metu nejvyšší - Faeli vs. Mirrari.

Harmonogram

Zápasy odstartují v pátek dopoledne první skupinovou fází, po které bude následovat krátká hráčská pauza na oběd. Elitní osmička se probojuje do další části turnaje, program prvního hracího dne vyvrcholí semifinálovými zápasy. Grandfinále se v sobotu odehraje na stage.

Pátek 9:30 - první skupinová fáze
Pátek 14:00 - druhá skupinová fáze
Pátek 18:30 - semifinálové zápasy
Sobota 14:00 - finále na hlavní stage

Prizemoney

Finanční výhry jsme oproti loňskému roku opět o něco navýšili a hrát se bude o krásných 35 tisíc korun. Mimo peníze čeká na šampiona skvostný pohár, jenž letos zažije svou premiéru.

1. místo - 20 000 Kč
2. místo - 8 000 Kč
3. a 4. místo - 3 500 Kč

Tým komentátorů

Pro MČR 2016 jsme vsadili na naše ostřílené tváře a vy se tak můžete těšit na hlasy Petra "CzechCloud" Žaluda a Martina "D0L1K" Doležala, kteří toho mají na české scéně odkomentováno nejvíce ze všech. Třetím do party je kometa letošní sezóny Albert "Horaczio" Teiml a tím posledním slavný hráč Stanislav "StanCifka" Cifka, jenž přijal naše pozvání a na letošním Mistrovství si odbude svoji offline komentátorskou premiéru v češtině.

Jelikož se v pátek Hearthstone na hlavní stage a hlavní stream nedostane, bude mu věnován celodenní sekundární stream, který najdete na Twitch kanále u CzechClouda. Sobotní finále poběží od 14:00 na tradičním kanále PLAYzone_channel.

Mistrovství České republiky v počítačových hrách je za rohem! Hráči mají posledních pár dní na závěrečné přípravy - kdo z 16 finalistů se stane Hearthstone králem roku 2016?

Štítky: MČR, MČR 2016
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.