Přejít k hlavnímu obsahu

UPDATE: Přinášíme vám BenQ League of Legends Ligu!

20. 3. 2012 | 15:54 League of Legends
Na začátku letošního roku jsme do úspěšného konce dotáhli více než dvouměsíční maratón v podobě turnaje CZC.Challenge, který sloužil jako generálka pro ligové hraní. S potěšením mohu konstatovat, že turnaj dopadl na výbornou a my tak dostali zelenou pro spuštění BenQ League of Legends Ligy.
Výchozí obrázek

Na začátku letošního roku jsme do úspěšného konce dotáhli více než dvouměsíční maratón v podobě turnaje CZC.Challenge, který sloužil jako generálka pro ligové hraní. S potěšením mohu konstatovat, že turnaj dopadl na výbornou a my tak dostali zelenou pro spuštění BenQ League of Legends Ligy.

UPDATE 2: Přestože první kvalifikaci provázely nepříjemné problémy, známe dnes již všechny postupující do Druhé, a většinu postupujících do Třetí ligy. Zbývá nám však ještě dát dohromady osmičku týmů, které si zahrají ligu Čtvrtou. Tímto bych rád všem týmům, kterým se v první kvalifikaci nepoštěstilo dostat se mezi 16 nejlepších, připomenul, že tuto sobotu se hraje kvalifikace druhá, na kterou se můžete registrovat již nyní. Oproti minulé kvalifikaci jsme se rozhodli posunout začátek turnaje na později, konkrétně na 17:00. Systém turnaje se bude odvíjet od počtu registrovaných týmů.

UPDATE: Nezapomeňte prosím potvrdit účast. První kvalifikace začíná již dnes v 15:00. Registrace a potvrzování účasti v turnaji končí ve 14:00!

Kvalifikace

Kvalifikace do ní nás čekají už v příštích týdnech a do první z nich se můžete registrovat již teď. První kvalifikace se uskuteční v sobotu 17. březnadruhá pak v sobotu 24. března. A jak to vlastně bude probíhat? Systém, který jsme zvolili bude hráčům, kteří hráli například Counter Strike ligu, velice povědomý. BenQ Liga bude rozdělena na čtyři výkonnostní "podligy", tedy První, Druhou, Třetí a Čtvrtou ligu, mezi něž se rozdělí 32 týmů. Účastníci První ligy budou určeni na základě MČR žebříčku, to znamená, že osm nejlepších v době oznámení první kvalifikace má účast v lize jistou. Do Druhé a Třetí ligy se probojuje šestnáct nejlepších z první kvalifikace a do Čtvrté ligy pak osm nejlepších z druhé kvalifikace.

Základní část

Základní část BenQ Ligy bude trvat sedm týdnů, přičemž každý týden odehraje tým jeden zápas. Oficiálním hracím dnem bude čtvrtek, ale stejně jako tomu bylo u CZC.Challenge, záleží vždy jen na týmech jak se mezi sebou dohodnou.

Play-off

Následovat bude Play-off, které se odehraje během jednoho dne. Do něj se dostane dvanáct týmu a to dle následujícího klíče: 1.-4. tým z První ligy postoupí rovnou do druhého kola play-off, 1.-4. tým z Druhé ligy, 1. a 2. tým z Třetí ligy a 1. a 2. tým ze čtvrté ligy do prvního kola play-off. Dva nejúspěšnější týmy play-off se posléze dostanou na LAN Finále, kde odehrají svůj duel a rozhodnou tak o vítězi první sezóny BenQ League of Legends Ligy.

LAN Finále

LAN Finále BenQ Ligy se uskuteční 1. 6. 2012 na červnovém LanCraftu a spolu s klasickým LanCraftovým League of Legends turnajem bude představovat vrchol našeho dosavadního snažení v rámci pořádání turnajů v League of Legends u nás. Na LAN Finále se odehraje Grandfinále play-off.

Ceny

Doufám, že systém ligy jsem vám představil dostatečně, v případě, že se vám něco nezdá, nebo byste chtěli něco dovysvětlit, neostýchejte se a napište mi Soukromou zprávu. Nyní už přistoupím k tomu nejdůležitějšímu, tedy k cenám. Na první sezónu BenQ League of Legends ligy se nám podařilo zajistit ceny za více jak 22 tisíc korun. Hlavní dík patří společnosti BenQ, která nám poskytla ceny pro první místo, a to pět monitorů BenQ RL2240H. Pozadu však nezůstal ani druhý hlavní partner ligy, herní magazín SCORE, který nám pro tým na druhém místě poskytl pět půlročních předplatných svého časopisu. Je možné, že k cenám přibudou ještě RP od Riot Games, se kterými doposud jednáme. BenQ liga je také součástí MČR Klasifikace, takže v jejím průběhu rozdáme také spoustu MČR bodů.

Ceny pro BenQ League of Legends Ligu:

1. místo 5x BenQ RL2240H

     

2. místo 5x Půlroční předplatné SCORE 

        

Kompletní souhrn informací, ligová pravidla a další zajímavé informace můžete najít na našem ligovém rozcestníku (úplně dole).