Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga bude součástí MČR v CS:GO 2018

5. 3. 2018 | 19:26 Counter-Strike 2
Koncem minulého týdne byla oznámena nová sezóna soutěže od televize Prima COOL, kde i tentokrát hraje prim populární střílečka CS:GO. Tato dlouhodobá akce si jako první v této sezóně zažádala o záštitu v rámci Mistrovství České republiky 2018 a i letos se tak stane jeho součástí.
Výchozí obrázek

Koncem minulého týdne byla oznámena nová sezóna soutěže od televize Prima COOL, kde i tentokrát hraje prim populární střílečka CS:GO. Tato dlouhodobá akce si jako první v této sezóně zažádala o záštitu v rámci Mistrovství České republiky 2018 a i letos se tak stane jeho součástí.

Ve spolupráci s partnery Fortuna, KFC, Semtex a AXE představila Prima COOL pro letošní sezónu zbrusu nový formát, který udělá radost více než osmi vyvoleným týmům, jako tomu bylo vloni. První kvalifikace do nejvyšší soutěže, 1. COOL ligy, proběhne již 13. a 14. března, nastal tak ten správný čas oznámit také spolupráci v rámci MČR v CS:GO 2018. Součástí prestižního seriálu byla COOL liga i v loňském roce, letos je však tato spolupráce prohloubena díky povýšení na nejvyšší bodovací třídu na základě nově nastavených pravidel, která naleznete na oficiálním MČR webu.

Jarní sezóna COOL ligy nabídne domácím týmům bodovou třídu A a to znamená, že si vítěz soutěže odnese rovných 1000 MČR bodů. Nový šampion bude korunován na přelomu května a června, kdy proběhne velké LAN finále, jehož detaily budou v nejbližší době oznámeny. V letošním roce proběhnou hned dvě sezóny, které na sebe budou navazovat, takže všem doporučujeme nevynechat již brzy startující kvalifikační turnaje! Letně-podzimní vydání bude mít navíc velký bonus v podobě přímého postupu na finále Mistrovství České republiky 2018. Nejlepší týmy z 2. COOL ligy budou tak mít i bez bodového ohodnocení o pořádnou motivaci postaráno.

Bodové odměny za umístění v 1. COOL lize:

  • 1. místo: 1000 MČR bodů
  • 2. místo: 600 MČR bodů
  • 3. místo: 400 MČR bodů
  • 4. místo: 300 MČR bodů
  • 5. místo: 240 MČR bodů
  • 6. místo: 220 MČR bodů
  • 7. místo: 200 MČR bodů
  • 8. místo: 180 MČR bodů

Jsme rádi, že se nám opět podařilo pozvednout úroveň COOL ligy. Snažíme se vždy naslouchat nejen připomínkám hráčů, ale také i divákům. Za podpory MČR v počítačových hrách mohu s radostí říct, že přinášíme nejprestižnější herní ligu v Česku a na Slovensku. MČR je unikátní herní akce, která nemá v tuzemsku obdoby a jsme pyšní na to, že vyšleme vítěze podzimní sezóny COOL ligy do boje o mistrovský titul,

prozradil Kazimír Krysta, E-sport manažer FTV Prima.

Velkým tahákem ligy je rozhodně prize pool, každopádně dostat za výhru slot přímo na MČR? Tomu říkám pořádná motivace! Předpokládám, že se COOL ligy zase zúčastní celá špička naší scény a já sám se nemůžu dočkat nějakých zajímavých překvapení, kterých určitě nebude málo,

doplnil Ondřej 'Lelek' Kvarda, komentátor loňské COOL ligy.

Loňské Prima COOL ligy měly svojí kvalitu, ale tentokrát to bude ještě větší! Přece jen dvě divize a pořádné offline finále, bude se opravdu na co dívat. Konečně bude navýšen i prize pool a dá se srovnávat se samotným MČR, na který může navíc nejlepší tým postoupít, což je bomba! Věřím, že další COOL liga bude stále lepším a lepším turnajem pro každého,

uzavřel Karel 'fredi' Královec, nejužitečnější hráč poslední sezóny.

Pokud stále nejste rozhodnutí, jestli si složit tým kvůli COOL lize, tak doufáme, že vás tohle přesvědčí! První kvalifikace je za rohem a spolu s ní se můžete těšit i na stream Primy COOL.

Štítky: MČR, MČR 2018
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.