Přejít k hlavnímu obsahu

blade: Skloubit stream a tým podle mě nejde

5. 7. 2018 | 13:03 Counter-Strike 2
Hráč Roman "blade" Pilný bol cez tento víkend na akcií Quietus-day, kde sa umiestnili na krásnom 3. mieste. My sme vyspovedali Romana o jeho pocitoch z tejto akcie a aké to bolo zase hájiť prednejší celok našej scény.Ahoj blade! Aké to bolo po dlhom čase nekompetitívneho hrania z tvojej strany zase hrať za predný celok česko-slovenskej scény?
Výchozí obrázek

Hráč Roman "blade" Pilný bol cez tento víkend na akcií Quietus-day, kde sa umiestnili na krásnom 3. mieste. My sme vyspovedali Romana o jeho pocitoch z tejto akcie a aké to bolo zase hájiť prednejší celok našej scény.

Ahoj blade! Aké to bolo po dlhom čase nekompetitívneho hrania z tvojej strany zase hrať za predný celok česko-slovenskej scény?

Ahoj, no tak určitě to byl skvělý pocit, zahrát si proti nejlepším hráčům na naší scéně a hlavně za top 3 tým u nás. Opět jsem se cítil jako dřív, ten tlak, zodpovědnost, ale na druhou stranu radost ze skvělé hry, komunikace a pocitu něčeho dosáhnout. 

Užil si si víkendové angažmá v DarkTigers na lan akcií Quietus-day?

Užil jsem si to nejlépe, jak jsem mohl. Musím se přiznat, měl jsem dost dobré plány na víkend a když mi napsal tomkeejs, zda nechci na turnaj jet, tak jsem hned přehodil vše na druhou kolej a chtěl sem si jet zahrát. Bál jsem se, že plány které jsem odložil, by byly lepší, ale nakonec jsem moc rád, že jsem jel, byl to super víkend. Popravdě, nejdřív měl jet cannie, který ovšem nereagoval na zprávy, tak mě kluci zavolali, zda tedy pojedu a po 3 hodinách co jsem účast potvrdil, se cannie ozval že by taky rád jel. Pak už bylo na mě, jak se rozhodnu. A já jsem pro každou srandu a šel jsem do toho. Byla to velká zodpovědnost, protože co si budeme, cannie je někde jinde jako já a nahradit takového hráče není jednoduché. Ale já jsem si šel za svým a chtěl jsem klukům pomoct a poděkovat jim, že mě vzali. Dal jsem do toho všechno a myslím, že až na dvě mapy, kde jsem dostával total outplay, jsem nezklamal. 

Si spokojný s výsledkom na Quietus-day? Alebo si myslíš, že by to mohlo dopadnúť lepšie?

Já spokojený jsem, top3 na každém CZSK eventu je pěkný úspěch a myslím, že když jsme jeli takto bez nějakého tréninku, tak je to podle mě přijatelný a pěkný výsledek. Já osobně jsem chtěl do finále, ale eSuba ukázala proti nám skvělou hru a nepustila nás vůbec do zápasu. Jinak jsme hráli celý turnaj naprosto skvěle, až na jediný zápas proti Brute ve skupině, kde jsme hráli špatně a soupeři naopak vše vycházelo, tam jsme opravdu šlapali jako tým a byla radost být součástí. Byl klid, žádné stresy, tomkeejs dobře calloval a dával super hlavy, nio bombil s awp, beastik, eyo taky tahali. Hlavně bylo super, že jsem se o nic už nemusel starat, jako v eEriness, kde to zařizování a zodpovědnost, ať už na serveru, nebo mimo něj, ležely na mě. Tady jsem se jen napojil a hrál a nic neřešil. Bylo to fakt fajn a tímto bych jim ještě jednou chtěl poděkovat za super víkend!

Pripravoval si sa snimi na Quietus-day, alebo si tam prišiel bez toho aby si snimi trénoval?

Nepřipravoval, nebylo kdy. V pátek okolo poledne jsem se dozvěděl, že bych mohl jet a hned jak jsem mohl přijet na místo konání, jsem přijel. Čekalo se na mě do večera s posledním zápasem, div jsme nedostali kontum. Po cestě jsem udělal asi 20 přestupků, ale nakonec to vše dobře dopadlo.


Myslíš si, že kebyže dostaneš pozvánku do niakeho prednejšieho tímu u nás, tak by si išiel?

Nad tímto už jsem mnohokrát přemýšlel, záleželo by asi na mnoha okolnostech, ale pro mě je momentálně číslo jedna stream. Rád bych hrál na naší scéně, stále mě to táhne, ale stream a lidi okolo něj jsou mojí náplní a já nehodlám nic měnit. Jsem moc rád, tak jak to je. Mám skvělou práci, bavit lidi a zlepšovat jim večery. Není to lehké a musíte mít full focus a při hraní v předním týmu by to určitě nešlo. Už jsem se tak jednou rozhodl. Svůj poslední kompetetivní zápas jako aktivní hráč jsem odehrál 17.12.2017 ve Svitavách v eEriness a stále to tak platí.


Mohli sme si povšímnúť, že chvílami komentuješ aj turnaje, robíš to ako koníček alebo ako prácu?

No, ke komentování jsem se dostal kdysi hodně náhodou, ale nyní už se mi ozývá více a více lidí, zda bych komentoval toto nebo toto. Jasný, je co zlepšovat, dělám to chvíli a učím se, ale myslím, že jsem už nějaký ten progress udělal. Hrozně mě to baví, poznávat ten esport svět z druhé strany. Tedy lidi, partnery, organizátory, co se starají o to, aby hráči mohli hrát své zápasy a turnaje. Předtím jsem je hrál já, teď jsem na druhé straně lodi a snažím se hráčům něco zase vrátit já. Jinak, co se týče výdělku, všechny akce jsou samozřejmě proplacené a jsem rád, že si můžu přivydělat právě touto aktivitou, která mě moc baví. Není to lehké, jak se zdá, musíte dávat pozor na plno věcí, musíte během chvíle sledovat 4 věci na ráz, dobře mluvit atd. a ještě se třeba musíte naučit čelit tlaku obecenstva, které je věčně nespokojeno. Moje hlavní zaměření je samozřejmě analyst desk, ale jsem moc rád, že když nemůžou naše přední komentátorské elity, vkládají do mně organizátoři důvěru a posadí mě za casters desk.

Môžeš nám ešte prezradiť, čo plánuješ dobudúcna? Či zostaneš pri FULL TIME streamovaní alebo sa zas staneš niekede hráčom?

Jak jsem říkal, plány měnit nějak nechci, moje hlavní práce je bavit lidi. A velkým plusem je, že i při tomto můžu hrát svoji hru, díky které jsem toho mnoho zažil, takže stále jsem nějak v tom koloběhu. S klukama v TWITCHSTARS hrajeme různé turnaje a tak stále nějak nasávám tu energii z cska. Navíc teď plánujeme velkou zajímavost, tak to bude ještě víc cool, než je teď. Rád bych hrál i za přední CZSK tým, ale skloubit stream a tým podle mě nejde. Jak jsem říkal, jednou jsem se tak rozhodl a nemám jediný důvod si stěžovat. Streamování mě moc baví a nemám jediný důvod něco měnit.

Štítky: blade, rozhovor