Přejít k hlavnímu obsahu

Preview: Kdo bude mistrem EU LCS?

4. 9. 2018 | 19:33 League of Legends
Letošní ročník evropské LCS vyvrcholí již tuto neděli, kdy se odehrají poslední 2 zápasy play-off. V zápase o třetí místo se utkají celky Misfits Gaming s Team Vitality a v nedělním grandfinále se o titul šampionů poperou nováček v play-off, Schalke 04, a nejúspěšnější tým v historii EU LCS, Fnatic.
Výchozí obrázek

Letošní ročník evropské LCS vyvrcholí již tuto neděli, kdy se odehrají poslední 2 zápasy play-off. V zápase o třetí místo se utkají celky Misfits Gaming s Team Vitality a v nedělním grandfinále se o titul šampionů poperou nováček v play-off, Schalke 04, a nejúspěšnější tým v historii EU LCS, Fnatic.

Naše coverage EU LCS play-off

Letošní finálový víkend se odehraje před zraky patnácti tisíc diváků v madridské aréně Palacio Vistalegre. V semifinále se povedlo oběma finalistům postoupit po vítězstvích 3:1. Silnější výkon z poražených týmů podal tým Misfits a Schalke tak mělo cestu do finále o něco snadnější. I přes velmi silný závěr splitu jsme od Vitality neviděli skoro nic pozitivního a pokud Misfits bude hrát podobně, jako proti Fnatic či G2, měli by si bronzové medaile odnést právě oni. Smutným faktem pro domácí fanoušky v Madridu bude, že se do play-off neprobojoval ani jeden Španěl a bude tak zajímavé sledovat, na čí stranu se fanoušci v zápasech přikloní.

FC Schalke 04FC Schalke 04 Esportslogo std.png
vs.Fnaticlogo std.pngFnatic
Vizicsacsi {#Maďarsko}
Amazing {#Německo}
Nukeduck {#Norsko}
Upset {#Německo}
VandeR {#Polsko}


{#Dánsko} sOAZ 
{#Belgie} Bwipo 
{#Dánsko} Caps 
{#Dánsko} Broxah 

{#Švédsko} Rekkles 
{#Maďarsko} Hylissang 
 ne 9. 9. - 17:00 


 

Hráči Fnatic během své semifinálové série nejvíce benefitovali ze skvělé formy midlanera Capse, který překvapil zejména off-meta pickem Vayne, ale během série dokázal zahrát hned tři další šampiony. V sérii vynikl i ve statistikách - rozdal nejvíce poškození, měl druhé nejlepší KDA, byl u nejvíce killů a svého soka Sencuxe hravě předčil jak na lajně, tak v pozdějších fázích hry. Silnou stránkou Fnatic je i možnost výměny hráčů v průběhu série. V play-off se zatím měnila pouze jména na toplane a sOAZ s Bwipem odehráli každý po dvou hrách. Tým aktuálně nemá výraznou slabinu a hvězdný Rekkles se očividně dostává do formy, protože v semifinále dosáhl v součtu líbivého skóre 14/5/21.

Tahounem Schalke 04 byl v semifinále paradoxně Amazing, který dokázal využít každého zaváhání soupeře a právem mu bylo připsáno ocenění za nejlepšího hráče série. Silnou dvojici carry hráčů ale tvořili i Nukeduck a Upset, kteří by teoreticky mohli potrápit Capse s Rekklesem o něco víc, než carry duo z Misfits Gaming. Jak povedené hry zažívali carry hráči S04 dokazují mimojiné i jejich KDA ratia: 9,1 (Nukeduck) a 9,9 (Upset). I přes úspěšné léto Schalke však stále budí dojem, že v tomto zápase bude outsiderem. Tento tým totiž těží hlavně z chyb soupeře, kterých pravděpodobně Fnatic mnoho dělat nebude. Samotné Schalke toho z ničeho moc nevymyslí, čehož dle nás silný soupeř, jakým Fnatic je, může využít.

PZ tip: FNC 3:1 S04

Štítky: EU LCS