Přejít k hlavnímu obsahu

*Hráči týmů aTTaX a ID-Gaming se nebudou účastnit WCG Germany

10. 6. 2007 | 17:51 Counter Strike 1.6
Před několika dny oznámili organizátoři WCG Germany jakým způsobem bude Německo reprezentovat na WCG. Nové pravidlo stanoví, že dva trenéři (django, Graphix) nominují 20 hráčů z různých týmů a ti se pak proti sobě utkají v mix týmech na Národním Finále, kde bude také na závěr vybrána pětice nejlepších.Bohužel se však souběžně jako kvalifikační boje ve WCG Germany hraje i prestižní soutěž ESL Pro Series, v níž figuruje tým Alternate aTTaX, který se řadí mezi absolutní špičku německé Counter Strike scény. Bohužel to znamená, že německá reprezentace přijde o tak vynikající hráče, jakými jsou například mooN, Chef-Koch nebo roman.
Výchozí obrázek

Alternate aTTaXPřed několika dny oznámili organizátoři WCG Germany jakým způsobem bude Německo reprezentovat na WCG. Nové pravidlo stanoví, že dva trenéři (django, Graphix) nominují 20 hráčů z různých týmů a ti se pak proti sobě utkají v mix týmech na Národním Finále, kde bude také na závěr vybrána pětice nejlepších.

Bohužel se však souběžně jako kvalifikační boje ve WCG Germany hraje i prestižní soutěž ESL Pro Series, v níž figuruje tým Německo Alternate aTTaX, který se řadí mezi absolutní špičku německé Counter Strike scény. Bohužel to znamená, že německá reprezentace přijde o tak vynikající hráče, jakými jsou například Německo mooN, Německo Chef-Koch nebo Německo roman.

Dnes tým aTTaX učinil oficiální prohlášení, ve kterém oznámil, že žádný z hráčů si nepřeje hrát na letošním WCG za Německo. Důvod pro jejich rozhodnutí je jednoduchý, týká se opravdu pouze jejich účasti v ESL Pro Series Season XI, která se bohužel, jak již bylo zmíněno, kryje s finále WCG Germany. Navíc hráči považují nové pravidlo organizátorů WCG, které se týká výběru reprezentace pouze z mix týmů, za špatné. Hráči týmu aTTaX navíc zdůraznili, že neučást na WCG je pouze jejich rozhodnutí a vedení týmu na jejich rozhodování neměmlo žádný vliv. Přesto přejí německé reprezentaci na WCG hodně štěstí a doufají, že příští rok budou připravena přijatelnější pravidla.

Update: Po rozhodnutí Německo Alternate aTTaX neúčastnit se WCG Germany je tu další tým, jehož hráči odmítají za současných podmínek Německo reprezentovat. Jsou to členové známého týmu Německo ID-Gaming. Ti uvedli, že důvodem pro jejich rozhodnutí je právě sporné pravidlo o výběru hráčů a v průběhu WCG Germany se hodlají věnovat především společnému treninku.