Přejít k hlavnímu obsahu

InFi vyhrává WCG 2009

15. 11. 2009 | 19:57 Warcraft 3
Grafika: World Cyber GamesRychle přišel a ještě rychleji uběhl. Tak by se dal charakterizovat turnaj roku, kterým bylo World Cyber Games pořádané v čínském Chengdu.
Výchozí obrázek
Grafika: World Cyber Games

Rychle přišel a ještě rychleji uběhl. Tak by se dal charakterizovat turnaj roku, kterým bylo World Cyber Games pořádané v čínském Chengdu. 35 hráčů ze všech koutů světa si v něm zahrálo o 14 000 dolarů a my se teď ohlédneme za finálovým duelem ve Warcraftu 3, který se nesl ve výlučně čínské režii.

Prvním finalistou se stal zástupce orků, WeiLiang "Fly100%" Lu. Jeho cesta do finále vedla přes překvapení turnaje, Němce yAwse, který v úvodním zápase porazil favorizovaného Skye. V semifinále se mu postavil Lyn, který v předešlém zápase vyřadil obhájce titulu, Grubbyho. Ani ten ho ovšem nezastavil. Proti Flyovi ve finále stanul Xuwen "Infi" Wang hrající za humany. Ani InFimu se nepodařilo vyhnout se jednomu z medailistů loňského ročníku, když už ve čtvrtfinále narazil na Moona. S tím si ovšem dokázal poradit a to samé zopakoval i s Rusem Happym, kterého taktéž vyřadil.

Tito dva zkušení Číňané proti sobě nastoupili v 8:30 našeho času a bylo se na co dívat. Hned první mapa vnesla velké zneklidnění do řad InFiho fanoušků, když udělal obrovskou chybu po několika minutách hry, kterou následně vzdal. Skvělý rozjezd pro Flye. Nepříjemná komplikace pro InFiho.

Ve druhé mapě se InFi rychle oklepal z počáteční krize a pořádně zabral. V nádherné dlouhé hře, plné menších šarvátek, využil neobvyklé taktiky, když použil neviditelné jednotky k tomu, aby nalomovaly Flye tak dlouho, až konečně padl. Bylo srovnáno na 1:1 a čekala nás už jen poslední, rozhodující mapa.

Rozhodující mapu začali oba soupeři zostra a prali se o každičký centimetr. Fly bohužel zvolil špatnou taktiku, čímž InFimu nechtěně pomohl získat převahu. Tímto chybným krokem ovšem zápas neskončil a kdo se na něj díval živě, určitě neprohloupil. V jedné z větších šarvátek oba soupeři přišli o jednoho ze svých hrdinů a atmosféra u hlavního pódia začala houstnout. Domácí komentátoři dokonce nevydrželi sedět a komentovali tento strhující závěr ve stoje. Fly, uzavřený na malém prostoru bez šance na únik už neměl zápas ve svých rukou a InFimu stačilo jen dokončit, k čemu od začátku zápasu směřoval.

Letošní finále World Cyber Games určitě nebylo z těch nejnapínavějších, ale i přesto se řadí mezi ty, které si budeme ještě dlouho pamatovat.

Konečné pořadí WCG 2009 ve Warcraftu 3:

{#Čína} Xuwen "Infi" Wang ($14 000)
{#Čína} WeiLiang "Fly100%" Lu ($6 000)
{#Korejská republika} June "Lyn" Park ($3 000)